Acumulator Li-ion dimensiune 32650
tensiunea (1.2 1.5, 3.0, 3.2, 3.7 V)
dimensiune: (CR2/15270, CR123/16340, AAA/10440, AA/14500, 18650, 26650, 21700, 26800 etc.)
ce tip de design (plan sau buttom top pozitiv pol)
Care este curentul de descărcare: (A)
ce capacitate (mAh) de baterie este recomandată de producător.
Vă putem ajuta să alegeți cea mai bună baterie! Sortați produsele după popularitate, preț sau nume și utilizați filtrele pentru a vedea numai produsele care sunt potrivite pentru dvs. Dacă tot nu vă puteți decide, contactați unul dintre experții noștri cu privire la detaliile de contact ale serviciului pentru relații cu clienții furnizate și aceștia vă vor ajuta să faceți alegerea corectă.
Atunci când alegeți o baterie, există câteva aspecte foarte importante de luat în considerare, altfel dispozitivul în care puneți bateria fie nu va funcționa, fie ar putea arde, deci este o idee bună să verificați ce trebuie să căutați atunci când alegeți bateria potrivită înainte de a cumpăra pentru a vă asigura că nu pierdeți!
Unul dintre cele mai importante aspecte este dimensiunea, deci alegeți dimensiunea bateriei pe care producătorul o recomandă pentru dispozitivul dvs., deoarece dacă cumpărați una mai mică sau mai mare, nu se va potrivi, nu va ajunge la terminale sau se va zornăi, așa că dacă spune dimensiunea 18650, de exemplu, cumpărați una care nu este mai mică sau mai mare. Ce altceva ar trebui să căutați pentru a alege bateria potrivită???
Grupare după dimensiune
Cea mai comună mărime a celulelor Li-ion este 18650, dar și 14500 și 26650 sunt frecvente, 10440, 16340, 18350, 18500, 32650 și recent 20700 și mai ales 21700 devin din ce în ce mai frecvente. În practică, aceste numere reprezintă dimensiunea bateriei, de exemplu, dacă ne uităm la 18650, primele două caractere indică diametrul celulei, în cazul nostru 18 mm, iar cele două caractere indică lungimea celulei, care este de 65 mm. Pentru a face viața un pic mai complicată, unele baterii pot varia în dimensiune cu câțiva mm, astfel încât, chiar dacă este 18650, poate fi încă 18,5 mm lățime și până la 70 mm lungime, mai ales dacă este protejat (mai mult pe ceea ce înseamnă mai târziu), deci merită să vă asigurați că știți ce baterie se va potrivi în care dispozitiv doriți să utilizați înainte de a comanda.
Grupare după tensiune
- Baterii pe bază de nichel, care au o tensiune nominală de 1,2 V, ceea ce, în practică, înseamnă că funcționează între 0,8 și 1,4 V. Baterii pe bază de litiu, dar cu o tensiune de funcționare de 1,5 V, acestea au fost create pentru a înlocui grupul anterior, funcționând între 1 și 1,8 V
- Litiu-ion la 3,0 V (dimensiuni tipice CR2 și CR123)
- Baterii LifePO4 cu 3,2 V
- Li-ion 3,6 V (între 2,8 și 4,2 V)
Acestea nu sunt interschimbabile, asa ca nu pune o baterie de 3.6 V intr-un dispozitiv care asteapta un dispozitiv de 1.2 V, sau vei sfarsi printr-o mizerie urata. O baterie de 1,5 V va distruge pur și simplu un încărcător standard de 1,2 V. Dar poți pune o baterie de 3.0V într-un încărcător care este cablat pentru 3.2V, dar nu există niciun motiv pentru o diferență mai mare.
Grupare după material
În prezent există două tipuri principale de baterii pe piață, pe bază de nichel (1.2 V) și pe bază de litiu. (3,7V)
Li-ion
Bateriile litiu-ion sunt in prezent cele mai uzuale (le vindem in principal), din mai multe motive:
Bateriile cu litiu sunt mult mai ușoare și mai durabile decât bateriile pe bază de nichel
Fără efect de memorie
Acestea sunt mai ușoare și mai ieftine decât bateriile convenționale
Chiar și o celulă epuizată poate livra cel puțin 2,8V în comparație cu bateriile NiCd sau NiMH de 1-1.25V, deși nu este recomandabil să mergeți sub 3V, deoarece acest lucru va compromite durata de viață a bateriei și nu toate încărcătoarele le pot aduce la viață
Cu toate acestea: cele neprotejate sunt mai sensibile, pot fi supraîncărcate, care pot distruge bateria și pot distruge bateria, iar o baterie sigilată periculos, deci cumpărați doar o baterie și un încărcător de calitate de la o sursă de încredere
Protecție
Bateriile litiu-ion pot fi împărțite în două categorii mari: protejate și neprotejate. Bateriile protejate au un mic circuit în partea inferioară sau superioară, care servește unor scopuri de siguranță, deconectând celula bateriei de la terminalele sale în caz de supraîncărcare, supradescărcare sau scurtcircuit. În consecință, bateriile neprotejate necesită mai multă îngrijire, dar sunt mai ieftine decât omologii lor protejați. Protecția este marcată pe baterii cu un PCB.
Important, bateriile protejate sunt mai lungi, de exemplu, 18650 bateriile protejate pot fi de până la 70 mm în loc de 65 mm.
Curent de descărcare
Există tipuri de baterii cu golire mare și golire mică, un număr care indică cât curent poate fi extras dintr-o baterie la un moment dat. Acest lucru este important deoarece pentru multe dispozitive este irelevant, de exemplu, țigările electrice preferă bateriile cu scurgere mare, dar pentru multe alte dispozitive, curentul de descărcare este, de asemenea, important.
Curent maxim și continuu de descărcare
Pentru baterii, facem distincția între cele două cifre de mai sus, deoarece în timp ce prima poate fi menținută de baterie până la sfârșitul capacității sale, a doua poate fi menținută doar timp de 1-2 secunde, deci merită să acordați atenție la ceea ce este scris pe baterie și ceea ce este promovat.