Condiții de cumpărare
Ultima actualizare: 30/01/2025
Bine ați venit pe site-ul nostru. Vă mulțumim că ne-ați ales pentru cumpărăturile dvs. Apreciem încrederea acordată în noi.
Dacă aveți întrebări cu privire la acești Termeni și condiții, utilizarea site-ului web, anumite produse sau procesul de cumpărare sau dacă doriți să discutați nevoile dumneavoastră individuale cu noi, vă rugăm să contactați personalul nostru folosind datele de contact furnizate mai jos!
Nume: Weisson Ltd.
Sediul social: Ungaria, 2241 Sülysáp, Tápió u. 3.
Adresa poștală: Ungaria, 2241 Sülysáp, Tápió u. 3.
Autoritatea de înregistrare: Budapesta Környéki Törvényszék
Număr de înregistrare al companiei: 13-09-193431
Număr de identificare fiscală: 14585445-2-13,
Număr de TVA UE: HU14585445
Reprezentat de: Rozina Rita Székely
E-mail: info@sportlampa.com
Site-ul: http://sportlampa.ro
Număr de cont (pentru plăți în HUF): 11600006-00000000-32039933 (Erste BANK)
Număr IBAN (pentru plăți în EUR): BE85967165874006 (WISE)
Număr IBAN (pentru plăți în RON): LT493250088935429081 (Revolut)
Informații despre furnizorul de servicii de găzduire
Nume: UNAS Online Ltd.
Sediul social: Ungaria, 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Informații de contact: unas@unas.hu
Site-ul: unas.hu
Conținutul contractului încheiat între noi este determinat nu numai de prevederile legilor obligatorii relevante, ci și de acești Termeni și condiții generale (denumite în continuare: "Termeni și condiții"). În consecință, acești Termeni și condiții guvernează drepturile și obligațiile atât ale dvs., cât și ale noastre, condițiile de încheiere a contractului, termenele de executare, termenii de livrare și plată, regulile de răspundere, precum și condițiile de exercitare a drepturilor de reziliere. Informațiile tehnice necesare pentru utilizarea site-ului web, care nu sunt incluse în acești Termeni și condiții, vor fi furnizate prin intermediul informațiilor suplimentare disponibile pe site.
Înainte de a plasa o comandă, sunteți obligat să vă familiarizați cu prevederile acestor Termeni și Condiții.
Limba și forma contractului
Limba contractelor încheiate în conformitate cu acești Termeni și condiții este română.
Contractele încheiate în conformitate cu acești Termeni și condiții nu vor fi considerate contracte scrise și nu vor fi arhivate de către vânzător.
Legislație relevantă
Acest contract (Termeni și condiții) este supus, în conformitate cu directivele UE, reglementărilor legale și administrative maghiare, inclusiv, dar fără a se limita la următoarele:
- Legea CLV din 1997 privind protecția consumatorilor
- Legea CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale comerțului electronic și ale serviciilor societății informaționale
- Legea V din 2013 privind Codul civil maghiar
- Decretul Guvernului 151/2003 (IX.22.) privind garanția obligatorie pentru bunuri de folosință îndelungată
- Decretul Guvernului 45/2014 (II.26.) privind normele detaliate privind contractele dintre consumatori și întreprinderi
- Decretul ministerial 19/2014. (IV.29) privind normele procedurale pentru administrarea garanției și a creanțelor de garanție pentru bunuri de folosință îndelungată vândute în temeiul contractelor încheiate între consumatori și întreprinderi
- Legea privind drepturile de autor LXXVI din 1999
- Legea CXII din 2011 privind autodeterminarea informațională și libertatea de informare
- REGULAMENTUL (UE) 2018/302 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 28 februarie 2018 privind combaterea geoblocării nejustificate și a altor forme de discriminare bazate pe naționalitatea, locul de reședință sau sediul clienților pe piața internă și de modificare a Regulamentelor 2006/2004/CE și (UE) 2017/2394 și a Directivei 2009/22/CE
- Regulamentul (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor)
- Decretul Guvernului 373/2021 (VI. 30.) privind modalitățile contractelor de achiziționare de bunuri, furnizarea de conținut digital și servicii digitale între consumatori și întreprinderi
Clauza de separabilitate, Codul de conduită
Dacă orice parte a acestor Termeni și condiții este incompletă sau ineficientă din punct de vedere juridic, părțile rămase ale contractului vor rămâne valabile, iar legile relevante se vor aplica în locul părții ineficiente sau defecte. Vânzătorul nu are un cod de conduită în conformitate cu legea care interzice practicile comerciale neloiale față de consumatori.
Prețurile sunt indicate în RON, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.
Cota taxei pe valoarea adăugată în România: 19%.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica prețurile din când în când din motive comerciale. Astfel de modificări de preț nu se aplică contractelor deja încheiate. Dacă vânzătorul a declarat un preț incorect și a fost primită o comandă pentru produsul relevant, dar părțile nu au încheiat încă un contract, vânzătorul va proceda în conformitate cu secțiunea "Procedura în caz de preț incorect".
Procedura în caz de preț incorect
Următoarele sunt considerate prețuri evident incorecte:
- un preț de 0 RON,
- un preț redus cu o reducere dacă reducerea este menționată incorect (de exemplu, pentru un produs la prețul de 100 RON cu o reducere de 20%, se menționează un preț de 30 RON).
În cazul în care prețul este menționat incorect, vânzătorul oferă opțiunea de a achiziționa produsul în cauză la prețul real, iar cumpărătorul poate decide, pe baza acestor informații, dacă să comande produsul la acest preț real sau să anuleze comanda fără consecințe juridice negative.
Facturare electronică
Compania noastră aplică facturarea electronică în conformitate cu secțiunea 175 din Legea CXXVII din 2007. (Ungaria) Prin acceptarea acestor Termeni și Condiții, sunteți de acord cu utilizarea facturării electronice.
Consumatorii pot depune o cerere de garanție pentru bunuri sau pot depune o plângere cu privire la comportamentul, activitățile sau omisiunile vânzătorului folosind următoarele date de contact și metode:
- În scris prin intermediul următorului site web: https://www.sportlampa.ro/
- În scris la următoarea adresă de e-mail: info@sportlampa.com
- În scris prin poștă: Ungaria, 2241 Sülysáp, Tápió u. 3.
- Verbal în persoană prin următorul număr de telefon: +36204603647
Consumatorul își poate exprima preocupările verbal sau în scris către companie cu privire la comportamentul, activitățile sau omisiunile companiei sau ale unei persoane care acționează în numele sau în interesul companiei și direct legate de distribuția sau vânzarea de bunuri către consumatori.
Compania este obligată să investigheze prompt plângerile orale și, dacă este necesar, să ia măsuri de remediere. Dacă consumatorul nu este de acord cu gestionarea reclamației sau nu este posibilă o investigare imediată a reclamației, compania este obligată să înregistreze cu promptitudine reclamația și răspunsul acesteia. În cazul plângerilor depuse verbal în persoană, compania trebuie să furnizeze consumatorului o copie a acestora la fața locului. Pentru reclamațiile depuse telefonic sau printr-un alt serviciu de comunicații electronice, compania trebuie să trimită consumatorului un răspuns substanțial în termen de 30 de zile, împreună cu o explicație în conformitate cu cerințele pentru răspunsul la reclamațiile scrise. În caz contrar, compania trebuie să procedeze după cum urmează, cu reclamațiile scrise.
Cu excepția cazului în care se prevede altfel printr-un act direct aplicabil al Uniunii Europene, compania trebuie să ofere un răspuns substanțial și verificabil în termen de treizeci de zile de la primirea unei plângeri scrise și să ia măsurile adecvate pentru a informa consumatorul cu privire la aceasta. În cazul respingerii reclamației, compania trebuie să informeze consumatorul în scris despre autoritatea sau organismul de soluționare alternativă a litigiilor care poate iniția proceduri în funcție de natura reclamației. Aceste detalii trebuie să includă, de asemenea, locația, datele de contact telefonice și de internet și adresa poștală a autorității competente sau a organismului de soluționare alternativă a litigiilor, în funcție de locul de reședință sau de domiciliu al consumatorului. Informațiile trebuie să indice, de asemenea, dacă societatea a făcut o declarație generală pentru decizia organismului de soluționare alternativă a litigiilor.
În cazul în care un litigiu de consum între vânzător și consumator nu este soluționat în timpul negocierilor, consumatorul are la dispoziție următoarele căi de atac:
Proceduri de protecție a consumatorilor
Plângerile pot fi depuse la autoritățile de protecție a consumatorilor. În cazul în care un consumator identifică o încălcare a drepturilor consumatorilor, acesta are dreptul de a depune o plângere la autoritatea de protecție a consumatorilor responsabilă de locul său de reședință. După examinarea plângerii, autoritatea decide cu privire la punerea în aplicare a procedurii de protecție a consumatorilor. Sarcinile de protecție a consumatorilor în primă instanță sunt îndeplinite de administrațiile județene și districtuale responsabile de locul de reședință al consumatorului. În Ungaria, aceste sarcini sunt îndeplinite de guvernele județene și districtuale, iar lista acestor autorități poate fi găsită aici: http://www.kormanyhivatalok.hu/
Proceduri în fața autorității de mediere
Dacă respingem reclamația dumneavoastră de consumator, aveți dreptul să vă adresați autorității competente de la locul dumneavoastră de reședință sau autorității de mediere specificate de dumneavoastră în cerere. Condiția prealabilă pentru inițierea procedurii în fața autorității de mediere este ca consumatorul să încerce direct să soluționeze litigiul cu societatea relevantă.
Autoritatea de mediere desfășoară o audiere online fără prezență personală și printr-un dispozitiv electronic care permite transmiterea simultană audio și video (denumită în continuare: audiere online), cu excepția cazului în care consumatorul solicită o audiere personală.
Compania are obligația de a participa la procedura de mediere, în cadrul căreia suntem obligați să transmitem răspunsul nostru la solicitarea autorității de mediere în timp util. Cu excepția aplicării Regulamentului (UE) nr. 524/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 mai 2013 privind soluționarea online a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE, societatea are dreptul de a ajunge la o înțelegere în cadrul audierii și este obligată să asigure participarea unei persoane. În cazul audierii online, reprezentantul autorizat al companiei îndreptățite să încheie o tranzacție trebuie să participe online. În cazul în care consumatorul solicită o audiere personală, reprezentantul autorizat al companiei îndreptățite să încheie o tranzacție trebuie să participe cel puțin la audierea online.
Mai multe informații despre organele de conciliere sunt disponibile aici: http://www.bekeltetes.hu
Mai multe informații despre organismele de conciliere cu competență teritorială sunt disponibile aici:
https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek
Datele de contact ale anumitor organisme de conciliere competente din punct de vedere teritorial:
Organismul de conciliere din Budapesta |
Organismul de conciliere al județului Baranya |
Organismul de conciliere al județului Borsod-Abaúj-Zemplén |
Organismul de conciliere al județului Csongrád-Csanád |
Organul de conciliere al județului Fejér |
Organismul de conciliere al județului Győr-Moson-Sopron |
Organismul de conciliere al județului Hajdú-Bihar |
Organismul de conciliere al județului Pest |
Platforma de soluționare online a litigiilor
Comisia Europeană a creat un site web unde consumatorii se pot înregistra pentru a-și soluționa litigiile legate de achizițiile online prin depunerea unei cereri, evitând astfel litigiile. În acest fel, consumatorii își pot exercita drepturile fără a fi împiedicați, de exemplu, de distanță.
Dacă doriți să vă plângeți cu privire la un produs sau serviciu pe care l-ați achiziționat online și nu doriți neapărat să vă adresați instanței, puteți utiliza instrumentul de soluționare online a litigiilor.
Pe portal, dumneavoastră și întreprinderea împotriva căreia ați depus o plângere puteți selecta împreună organismul de soluționare a litigiilor căruia doriți să vă adresați reclamația.
Puteți găsi platforma de soluționare online a litigiilor aici: Soluționarea online a litigiilor | Comisia Europeană (europa.eu)
Proceduri de mediere pentru non-consumatori
Conform legislației privind protecția consumatorilor, o persoană juridică, o persoană juridică bisericească, o cooperativă de locuințe sau o comunitate este considerată consumator în cadrul procedurii de mediere dacă acționează în afara activității sale profesionale și economice independente și achiziționează, comandă, primește, utilizează sau beneficiază de bunuri sau sunt destinatari ai comunicărilor comerciale sau al ofertelor legate de bunuri.
Stabilirea statutului de consumator poate fi verificată și examinată de autoritatea de mediere. Normele procedurale sunt stabilite prin reglementările autorității de mediere.
Proceduri judiciare
Clientul are dreptul de a-și executa creanța care decurge dintr-un litigiu de consum prin proceduri civile în conformitate cu Legea V din 2013 privind Codul civil maghiar și prevederile Legii CXXX din 2016 privind Codul de procedură civilă.
În timpul procesului de comandă și înainte de finalizarea comenzii, puteți modifica oricând datele introduse (făcând clic pe butonul „Înapoi” din browser, se va deschide pagina anterioară, permițându-vă să corectați datele introduse chiar dacă ați deja mutat la pagina următoare). Vă rugăm să rețineți că sunteți responsabil pentru acuratețea datelor pe care le introduceți, deoarece produsele vor fi facturate și livrate pe baza datelor pe care le furnizați. De asemenea, rețineți că o adresă de e-mail introdusă incorect sau atingerea limitei de stocare asociată cutiei poștale poate avea ca rezultat nelivrarea confirmării și neîncheierea contractului. În cazul în care cumpărătorul a finalizat comanda și observă o eroare în datele furnizate, acesta trebuie să inițieze o modificare a comenzii relevante cât mai curând posibil. Cumpărătorul își poate comunica intenția de a modifica comanda eronată prin e-mail la adresa de e-mail furnizată de cumpărător în timpul comenzii sau telefonic.
Înregistrarea nu este necesară pentru achiziție.
- Selectarea unui produs și informații despre caracteristicile sale esențiale
Pe site, oferim informații despre caracteristicile esențiale ale bunurilor oferite spre cumpărare în descrierile fiecărui produs.
Făcând clic pe categoriile de produse de pe site, puteți selecta familia de produse dorită și apoi produsele individuale din cadrul acesteia. Dacă faceți clic pe produse individuale, se va afișa fotografia produsului, numărul articolului, descrierea și prețul.
Vă rugăm să rețineți că fotografiile produsului sunt doar în scop ilustrativ și este posibil să nu reflecte întotdeauna cu exactitate aspectul real al produsului. Culoarea, dimensiunea și materialul produselor achiziționate pot diferi de cele prezentate în imagini.
Când faceți o achiziție, trebuie să plătiți prețul indicat pe site.
- Adăugarea produselor în coșul de cumpărături
După selectarea produsului, puteți adăuga produsele în coșul de cumpărături în cantitatea dorită făcând clic pe butonul "Adaugă în coș", fără a intra într-o obligație de cumpărare sau plată, deoarece adăugarea produselor în coșul de cumpărături nu constituie o ofertă. Vă recomandăm să adăugați produse în coșul de cumpărături chiar dacă nu sunteți sigur dacă doriți să achiziționați produsele respective sau nu, deoarece acest lucru vă permite să aveți o imagine de ansamblu asupra articolelor pe care le-ați selectat și să le vizualizați și să le comparați pe ecran cu un singur clic. Conținutul coșului de cumpărături poate fi modificat liber până la finalizarea comenzii - până când se face clic pe butonul "Comand" - adică puteți elimina articole din coșul de cumpărături, puteți adăuga articole suplimentare în coșul de cumpărături sau puteți modifica cantitatea de articole după cum doriți.
- Vizualizarea coșului de cumpărături
În timpul utilizării site-ului web, puteți verifica conținutul coșului de cumpărături în orice moment făcând clic pe butonul "Coșul de cumpărături" din partea de sus a paginii. Acest lucru vă permite să eliminați articole din coșul de cumpărături sau să modificați cantitatea dorită. După ce faceți clic pe butonul "Modificare", sistemul va afișa informațiile corespunzătoare datelor pe care le-ați modificat, inclusiv prețul produselor pe care le-ați adăugat în coșul de cumpărături. Dacă nu doriți să selectați articole suplimentare, puteți continua achiziția făcând clic pe butonul "Comandă".
- Furnizarea datelor clienților
După ce faceți clic pe "Comandă". veți fi întrebat mai întâi dacă sunteți un client nou sau existent. Dacă sunteți un client nou, puteți alege dacă să vă înregistrați și să continuați achiziția sau să continuați achiziția fără înregistrare făcând clic pe butonul corespunzător. Dacă sunteți deja client și v-ați înregistrat la noi, vă puteți conecta și prin această interfață de pe site-ul nostru și puteți continua achiziția. Apoi vi se va solicita să introduceți datele clientului. În câmpul de text "Datele persoanei de contact", puteți introduce adresa de e-mail, numele și numărul de telefon și trebuie să specificați dacă cumpărați ca companie sau ca persoană fizică. În câmpul de text "Date de facturare", introduceți adresa la care trebuie emisă factura. Dacă achiziționați ca companie, puteți furniza și codul fiscal sau numărul de TVA UE aici. În următorul câmp de text "Datele de livrare", sistemul salvează automat informațiile pe care le-ați introdus în câmpul "Date de facturare". Dacă doriți ca coletul să fie livrat la o altă adresă decât adresa de facturare, vă rugăm să debifați caseta de selectare pentru a putea introduce adresa de livrare corectă.
- Revizuirea comenzii
După completarea câmpurilor de text de mai sus, făcând clic pe butonul "Continuați" veți ajunge la pagina "Modalități de livrare și plată ". Aici, puteți selecta metoda de expediere preferată (în funcție de adresa de livrare, puteți alege una sau mai multe opțiuni) și metoda de plată preferată. Pe această pagină, în partea dreaptă a ecranului, în "Rezumat Comanda", puteți introduce codul în câmpul "Cod cupon" dacă aveți un voucher de reducere. Dacă doriți să faceți modificări, puteți face clic pe butonul "Înapoi" pentru a reveni la pagina "Coş", unde puteți edita toate datele introduse anterior. Dacă nu sunt necesare modificări, puteți face clic pe "Continuați" pentru a trece la o pagină de rezumat după introducerea metodei de livrare și plată. Aici, veți vedea un rezumat al informațiilor pe care le-ați introdus anterior, cum ar fi conținutul coșului de cumpărături, informațiile de contact, facturare și livrare, suma pe care ați plătit-o (nu puteți modifica aceste informații aici decât dacă faceți clic pe "Înapoi") și metodele de livrare și plată pe care le-ați selectat. În partea dreaptă, puteți introduce informații suplimentare în câmpul de text "Nota catre curier " pe care curierul ar trebui să le cunoască atunci când livrează coletul, cum ar fi soneria, ora de livrare preferată etc. Dacă totul este corect, puteți face clic pe butonul "Comandă" pentru a trimite comanda la magazinul nostru, care va începe apoi procesarea comenzii.
După ce te-ai asigurat că produsele dorite sunt în coșul de cumpărături și că datele tale au fost introduse corect, poți finaliza comanda făcând clic pe butonul "Comand". Datele introduse pe site nu constituie o ofertă din partea vânzătorului de a încheia un contract. Pentru comenzile în conformitate cu acești termeni și condiții, sunteți considerat ofertant. Făcând clic pe butonul "Comand", recunoașteți în mod expres că oferta dumneavoastră este considerată a fi făcută și că declarația dvs., dacă este confirmată de vânzător în conformitate cu acești termeni și condiții, implică o obligație de plată. Sunteți obligat să respectați oferta dumneavoastră pentru o perioadă de 48 de ore. Dacă oferta dumneavoastră nu este confirmată de vânzător în conformitate cu acești termeni și condiții în termen de 48 de ore, perioada obligatorie a ofertei dumneavoastră expiră.
Procesarea comenzii, încheierea contractului
Puteți plasa comanda în orice moment. Vânzătorul vă va confirma oferta cel târziu în următoarea zi lucrătoare următoare zilei în care a fost trimisă oferta. Contractul este încheiat în momentul în care e-mailul de confirmare trimis de vânzător este disponibil în sistemul dumneavoastră de e-mail.
Metode de plată
Puteți plăti comanda la Sportlampa prin transfer bancar sau online cu cardul bancar.
Plătește cu cardul bancar - BARION
Dacă doriți să plătiți comanda cu un card de credit, puteți finaliza tranzacția în siguranță prin Barion.
Barion Smart Gateway este un gateway de plată la domiciliu complet independent de bancă, care poate accepta carduri bancare și monedă electronică. Pe lângă prețurile sale imbatabile, oferă multe funcții inovatoare. După înregistrare, care durează doar un minut, utilizarea sa devine și mai convenabilă. Deoarece numerele cardurilor bancare sunt stocate într-un sistem securizat certificat PCI DSS, trebuie doar să introduceți adresa de e-mail și parola înregistrate pentru a utiliza orice card stocat. Pe interfața web a Barion, rapoartele, opțiunile și facturile lunare ajută la procesele de afaceri și la reconcilierea contului oficial. Tranzacțiile au loc în timp real, iar articolele primite pot fi vizualizate și în aplicația mobilă. Cu ajutorul aplicației gratuite Barion, utilizatorii Barion pot plăti cu telefonul mobil în tot mai multe magazine și restaurante, fără a fi nevoiți să transporte numerar sau card bancar. Securitatea bancară este asigurată de supravegherea BNM (număr autorizație MNB: H-EN-I-1064/2013). Protecția împotriva utilizării abuzive a cardurilor bancare este gestionată în mod flexibil și corect.
Transfer bancar
Dacă doriți să plătiți prin transfer bancar, vă rugăm să efectuați transferul la următorul număr de cont:
Weisson Kft.
IBAN: LT493250088935429081
Cod Swift/BIC: REVOLT21
Adresa băncii: Revolut Bank UAB Konstitucijos ave. 21B, 08130, Vilnius, Lithuania
Vă rugăm să includeți ID-ul comenzii în notificare!
Metode de livrare și timp de livrare
În funcție de locația în care plasați comanda, puteți alege dintre următoarele metode de livrare:
- Livrare la domiciliu in Romania (Cargus)
- DPD Parcel Point - România
Produsele care pot fi puse in cos sunt de fapt in stoc la Sportlampa din Ungaria. Prin urmare, comenzile primite și plătite în zilele lucrătoare înainte de ora 10:00 vor fi expediate în aceeași zi și vă vom anunța prin e-mail că pachetul dumneavoastră a părăsit depozitul nostru.
Pachetul tau va fi trimis de catre serviciul de curierat Cargus. Vă vor informa prin e-mail sau SMS despre timpul de livrare estimat al coletului, care de obicei este livrat la adresa dumneavoastră din țara dumneavoastră în 2-3 zile lucrătoare. Daca coletul nu ajunge in termenul de 2-3 zile specificat, va rugam sa ne contactati la adresa noastra de email: info@sportlampa.com
Perioada de îndeplinire
Termenul general de onorare a comenzilor este de maxim 30 de zile de la confirmarea comenzii. În caz de întârziere din partea vânzătorului, cumpărătorul își rezervă dreptul de a stabili un termen suplimentar. Nerespectarea acestui termen prelungit dă dreptul cumpărătorului să se retragă din contract. Termenele de livrare, care pot diferi de timpul general de livrare, sunt întotdeauna specificate pentru fiecare metodă de livrare.
În cazul în care cumpărătorul nu acceptă mărfurile comandate și livrate și nu notifică vânzătorului retragerea acestora în termenul de 14 zile prevăzut de lege fără justificare, acesta încalcă contractul încheiat cu vânzătorul, care îl obligă să accepte marfa. și acceptă astfel prestația vânzătorului. În acest caz, vânzătorul va încerca să realivreze mărfurile dacă poate coordona acest lucru cu cumpărătorul, dar realivrarea poate fi supusă costurilor de livrare. În cazul în care relivrarea este nereușită sau nu poate fi coordonată cu cumpărătorul, deoarece cumpărătorul refuză să coopereze, vânzătorul are dreptul să rezilieze imediat contractul cu cumpărătorul din cauza încălcării contractului și să pretindă costurile livrării nereușite și returnării ca penalitate de la cumpărătorul. Părțile convin ca e-mailul folosit de cumpărător la plasarea comenzii să fie acceptat ca metodă de comunicare pentru rezilierea contractului și iau la cunoştinţă că data notificării de reziliere este data la care scrisoarea de reziliere devine accesibilă în contul de e-mail al cumpărătorului.
Dacă ați comandat anterior produse, dar nu le-ați acceptat sau ridicat (acest lucru nu se aplică dacă v-ați exercitat dreptul de retragere) sau dacă produsele au fost returnate vânzătorului marcat "Neridicat", vânzătorul vă va onora comanda numai dacă plătiți prețul integral de achiziție și costurile de transport în avans.
Vânzătorul poate reține livrarea produsului până când nu a verificat că prețul produselor a fost plătit integral (acest lucru este valabil și în cazul în care prețul produselor este plătit prin transfer bancar și cumpărătorul transferă prețul de achiziție în moneda statului membru al cumpărătorului, iar vânzătorul nu primește întreaga sumă a prețului de achiziție și a taxei de livrare din cauza costurilor de conversie și a altor comisioane bancare și taxe). În cazul în care prețul produsului nu a fost plătit integral, vânzătorul poate cere cumpărătorului să compenseze deficitul din prețul de achiziție.
Informații privind dreptul de retragere al clienților consumatori
Conform Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului, numai o persoană fizică care acționează în afara domeniului său comercial sau profesional este considerată consumator, astfel încât persoanele juridice nu își pot exercita dreptul de retragere fără justificare!
Consumatorul are dreptul de retragere fără justificare în conformitate cu Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului.
Pe baza contractului de cumpărare încheiat între consumator și comerciant, consumatorul își poate exercita dreptul de retragere în termen de paisprezece (14) zile calendaristice. Perioada de 14 zile începe din ziua în care Consumatorul sau un terț desemnat de Consumator (altul decât transportatorul) intră în posesia bunurilor comandate. În cazul în care contractul de cumpărare include mai multe articole care urmează să fie livrate separat, cele paisprezece (14) zile calendaristice se calculează din ziua primirii ultimului articol. Prevederile prezentului document nu afectează dreptul consumatorului de a-și exercita dreptul de retragere, așa cum este definit în această secțiune, între ziua încheierii contractului și ziua primirii Bunurilor.
În cazul în care consumatorul a făcut o ofertă pentru încheierea contractului, consumatorul are dreptul de a retrage oferta înainte de încheierea contractului, ceea ce pune capăt caracterului obligatoriu al ofertei de încheiere a contractului. Consumatorul își poate exercita dreptul de retragere prin declarația sa clară sau prin utilizarea formularului de retragere disponibil pe site.
Valabilitatea declarației de retragere a consumatorului
Dreptul de retragere se consideră exercitat în termenul stabilit dacă consumatorul își trimite declarația în termenul de 14 zile menționat mai sus. În cazul retragerii sau rezilierii în scris, este suficient să trimiteți declarația de retragere sau de reziliere în termenul stabilit.
Este responsabilitatea consumatorului să dovedească că și-a exercitat dreptul de retragere în conformitate cu această prevedere.
La primirea declarației de retragere a consumatorului, vânzătorul este obligat să o confirme electronic.
Obligațiile vânzătorului în cazul retragerii consumatorului
Obligația de rambursare a vânzătorului
În cazul în care consumatorul se retrage din contract în conformitate cu Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului, Vânzătorul va rambursa întreaga sumă plătită de consumator cu titlu de contraprestație în termen de paisprezece (14) zile de la data primirii notificării de retragere, inclusiv orice costuri suportate în legătură cu executarea, inclusiv costul de livrare. Vă rugăm să rețineți că această prevedere nu se aplică costurilor suplimentare care rezultă din alegerea unei alte metode de livrare decât cea mai puțin costisitoare metodă de livrare standard.
Metoda obligației de rambursare
În caz de retragere sau reziliere în conformitate cu Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului, Vânzătorul va rambursa suma datorată consumatorului într-un mod identic cu metoda de plată utilizată de consumator. Cu consimțământul expres al consumatorului, Vânzătorul poate utiliza o altă metodă de plată pentru rambursare, dar consumatorul nu va suporta nicio taxă suplimentară ca urmare. Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru nicio întârziere cauzată de furnizarea de către consumator a unui număr de cont bancar sau a unei adrese poștale incorecte sau inexacte.
Costuri suplimentare
În cazul în care consumatorul alege în mod expres o altă metodă de livrare decât cea mai puțin costisitoare metodă de livrare standard, Vânzătorul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare suportate ca urmare. În astfel de cazuri, obligația noastră de rambursare rămâne limitată la taxele generale de livrare specificate.
Dreptul de retenție
Vânzătorul poate reține suma datorată consumatorului până când consumatorul returnează bunurile sau dovedește fără echivoc că le-a returnat. Se ia în considerare cea mai apropiată dintre cele două date. Expedierile ramburs sau cu plata poștală nu pot fi acceptate.
Obligațiile consumatorilor în caz de retragere sau reziliere
Returnarea bunurilor
În cazul în care consumatorul se retrage din contract în conformitate cu Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului, acesta este obligat să returneze Bunurile imediat, dar nu mai târziu de paisprezece (14) zile de la notificarea retragerii, fie prin trimiterea lor înapoi, fie prin predarea lor Vânzătorului sau unei persoane autorizate de Vânzător să primească Bunurile. Returnarea va fi considerată efectuată în termenul limită dacă consumatorul trimite Bunurile înainte de expirarea termenului limită.
Suportul costurilor directe legate de returnarea Bunurilor
Consumatorul suportă costul direct al returnării Bunurilor. Bunurile trebuie returnate la adresa convenită cu Vânzătorul. Vă rugăm să rețineți că nu putem accepta bunuri returnate ramburs sau cu taxă poștală.
Responsabilitatea consumatorului pentru amortizare
Consumatorul este responsabil pentru orice scădere a valorii Bunurilor care rezultă din manipularea dincolo de ceea ce este necesar pentru a determina natura, caracteristicile și funcționarea acestora.
Dacă, în conformitate cu reglementările relevante, dreptul de retragere nu poate fi exercitat sau poate fi exercitat numai în anumite condiții, Cumpărătorul nu are dreptul să utilizeze Bunurile în scopuri de încercare. Vânzătorul informează Consumatorul că produsele pentru care nu poate fi exercitat dreptul de retragere (de exemplu, bunuri perisabile) nu sunt vândute pe site.
Informații privind dreptul de reziliere al cumpărătorilor persoane fizice
În conformitate cu punctul 3 alineatul (1) al secțiunii 8:1 din Codul civil al Ungariei, numai persoanele fizice care acționează în afara domeniului de aplicare al profesiei, ocupației sau activității lor comerciale se califică drept consumatori, astfel încât persoanele juridice nu au dreptul de a-și exercita dreptul de retragere fără justificare.
În conformitate cu articolul 20 din Decretul Guvernului 45/2014 (II. 26.), consumatorii au dreptul de retragere fără justificare. Consumatorii își pot exercita dreptul de retragere într-un anumit termen, care începe:
- a) în cazul contractelor de vânzare a Produselor,
- aa) la data la care Produsul,
- ab) în cazul vânzării mai multor Produse, în cazul în care fiecare Produs este livrat la o oră diferită, când ultimul Produs livrat este primit de consumator sau de o terță persoană, alta decât transportatorul, desemnată de consumator, unde acest termen este de 14 zile.
Termenul de retragere prevăzut în Decretul Guvernului 45/2014. (II. 26.) este de 14 zile, iar termenul suplimentar de retragere este asumat în mod voluntar de către Vânzător în acești TCG, în plus față de termenul prevăzut de lege. Prevederile din această secțiune nu aduc atingere dreptului consumatorului de a-și exercita dreptul de retragere prevăzut în această secțiune și în perioada cuprinsă între ziua încheierii contractului și ziua primirii produsului.
În cazul în care oferta de încheiere a unui contract a fost făcută de consumator, consumatorul are dreptul de a se retrage din ofertă, ceea ce pune capăt perioadei obligatorii a ofertei pentru încheierea contractului.
În cazul în care Vânzătorul nu a informat consumatorul cu privire la termenul și alte condiții de exercitare a dreptului de retragere (în special cele conținute în § 22 din Decretul Guvernului), precum și modelul de declarație conform Anexei 2, termenul de retragere scris mai sus va fi prelungit cu 12 luni. În cazul în care Vânzătorul a furnizat consumatorului informații cu privire la exercitarea dreptului de retragere în termen de 12 luni de la expirarea perioadei de retragere, perioada deschisă pentru retragere sau anulare expiră în a 14-a zi de la data comunicării acestor informații.
Declarație de retragere, exercitarea dreptului consumatorului de retragere sau de reziliere
Consumatorul își poate exercita dreptul conform secțiunii 20 din Decretul Guvernului 45/2014 (II. 26.) printr-o declarație clară în acest sens sau prin utilizarea modelului de declarație care poate fi descărcat și de pe site.
Valabilitatea declarației de retragere a consumatorului
Dreptul de retragere trebuie considerat exercitat în timp util dacă declarația este trimisă de consumator în termenul corespunzător. Termenul limită este: 14 zile. În cazul retragerii sau rezilierii în scris, este suficient să trimiteți declarația de retragere sau de reziliere în termen de 14 zile. Termenul de retragere prevăzut în Decretul Guvernului 45/2014. (II. 26.) este de 14 zile, iar termenul suplimentar de retragere este asumat în mod voluntar de către Vânzător în acești TCG, în plus față de termenul prevăzut de lege. Sarcina de a dovedi că consumatorul și-a exercitat dreptul de retragere în conformitate cu această dispoziție îi revine consumatorului. După primirea acesteia, Vânzătorul este obligat să confirme declarația de retragere a Cumpărătorului pe un suport electronic de date.
Obligațiile vânzătorului în cazul retragerii consumatorului
Obligația Vânzătorului de a rambursa
În cazul în care, în conformitate cu articolul 22 din Decretul Guvernului 45/2014 (II. 26.), consumatorul se retrage din contract, Vânzătorul va rambursa întreaga sumă plătită de Cumpărător cu titlu de contraprestație în termen de 14 zile, inclusiv costurile suportate în legătură cu executarea, cum ar fi taxa de livrare. Vă rugăm să rețineți că această prevedere nu se aplică costurilor suplimentare suportate ca urmare a alegerii unei opțiuni de livrare, alta decât cel mai puțin costisitor mod standard de livrare.
Modul de îndeplinire a obligației de rambursare a Vânzătorului
În caz de retragere sau reziliere exercitată în conformitate cu articolul 22 din Decretul Guvernului 45/2014 (II. 26.), Vânzătorul rambursează suma rambursabilă consumatorului folosind aceeași metodă de plată care a fost utilizată de consumator. Cu consimțământul expres al consumatorului, vânzătorul poate utiliza o altă metodă de plată, dar consumatorului nu i se pot percepe taxe suplimentare ca urmare. Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru nicio întârziere care rezultă din indicarea incorectă și/sau inexactă a numărului contului bancar sau a adresei poștale de către consumator.
Costuri suplimentare
În cazul în care consumatorul a ales în mod expres o altă opțiune de livrare decât cel mai puțin costisitor mod standard de livrare, Vânzătorul nu va fi obligat să ramburseze costurile suportate ca urmare a acestei alegeri. În astfel de cazuri, obligația noastră de rambursare va include doar taxele de livrare standard indicate.
Dreptul de a refuza executarea
Vânzătorul poate reține suma plătibilă consumatorului până când consumatorul a returnat Produsul sau a dovedit dincolo de orice îndoială că l-a returnat; Dintre aceste două date, trebuie luată în considerare cea mai timpurie. Nu putem accepta expedieri trimise cu ramburs sau serviciu de plată a destinatarului.
Obligațiile consumatorului în cazul retragerii sau încetării acestora
Returnarea produsului
În cazul în care, în conformitate cu articolul 22 din Decretul Guvernului 45/2014 (II. 26.), consumatorul se retrage din contract, este obligat să returneze Produsul sau să predea Produsul Vânzătorului sau persoanei desemnate de Vânzător să accepte Produsele, fără întârziere, dar nu mai târziu de paisprezece zile de la notificarea retragerii. Obligația de returnare trebuie considerată îndeplinită în timp util dacă consumatorul expediază Produsul înainte de expirarea termenului.
Suportarea costurilor directe suportate în legătură cu returnarea Produsului
Costurile directe de returnare a produsului sunt suportate de consumator. Produsul trebuie trimis la adresa Vânzătorului. În cazul în care vânzătorul vinde și bunurile la sediul comercial, iar consumatorul își exercită dreptul de retragere personal la sediul comercial, acesta are dreptul de a returna bunurile la afacere în același timp. În cazul în care, după începerea prestației, consumatorul reziliază contractul de prestare a serviciilor încheiate în afara spațiilor comerciale sau ca contract la distanță, acesta este obligat să plătească întreprinderii o taxă proporțională cu serviciul prestat până la data notificării rezilierii. O astfel de sumă proporțională plătibilă de către consumator trebuie determinată pe baza valorii totale a contraprestației stabilite în contract, prin adăugarea taxelor aplicabile. În cazul în care consumatorul dovedește că suma totală stabilită în acest mod este excesiv de mare, suma proporțională se calculează pe baza valorii de piață a serviciilor prestate până la data încetării contractului. Vă rugăm să rețineți că nu putem accepta expedieri trimise cu ramburs sau cu serviciul de plată a destinatarului.
Răspunderea consumatorilor pentru amortizare
Consumatorul este răspunzător pentru amortizarea rezultată din orice utilizare care depășește utilizarea necesară pentru a determina natura, proprietățile și funcționarea produsului.
Dreptul de retragere nu poate fi exercitat în următoarele cazuri
Vânzătorul menționează în mod expres că nu vă puteți exercita dreptul de retragere în cazurile enumerate la alineatul (1) al secțiunii 29 din Decretul Guvernului 45/2014 (II.26.):
- Cu toate acestea, după executarea integrală a serviciului, dacă o obligație de plată este stabilită prin contract pentru consumator, această excepție poate fi invocată numai dacă, înainte de începerea executării, consumatorul și-a dat consimțământul în mod expres și a recunoscut faptul că își va pierde dreptul de retragere de îndată ce contractul este îndeplinit integral de către Întreprindere;
- în ceea ce privește Produsele sau serviciile al căror preț sau comision depinde de fluctuația pieței financiare, care nu poate fi influențată de Afacere și care este posibilă chiar și în termenul stabilit pentru exercitarea dreptului de retragere;
- în cazul produselor neprefabricate care au fost fabricate pe baza instrucțiunilor și a cererii exprese a consumatorului sau în cazul produselor care au fost în mod clar adaptate consumatorului;
- în cazul produselor perisabile sau al produselor cu durabilitate scurtă;
- în cazul produselor cu ambalaj închis, care nu pot fi returnate odată deschise după livrare din motive de protecție a sănătății sau de igienă;
- în cazul Produselor care, datorită naturii lor, sunt amestecate inseparabil cu alte Produse după livrare;
- în cazul băuturilor alcoolice a căror valoare reală depinde de fluctuația pieței financiare care nu poate fi influențată de Afacere și al căror preț a fost convenit de părți la încheierea contractului de vânzare, dar contractul va fi executat numai după a treizecea zi de la încheierea contractului;
- în cazul contractelor de servicii în care Întreprinderea contactează consumatorul la cererea expresă a consumatorului pentru a efectua lucrări urgente de reparații sau întreținere;
- în ceea ce privește vânzarea și cumpărarea de înregistrări audio și video în ambalaje sigilate sau de copii ale programelor informatice, în cazul în care consumatorul a deschis ambalajul după livrare;
- în ceea ce privește ziarele, revistele și periodicele, cu excepția contractelor de abonament;
- în cazul contractelor încheiate în cadrul unei licitații publice;
- cu excepția serviciilor de locuință, în cazul contractelor de furnizare de cazare, transport, închirieri auto, servicii de catering sau servicii legate de activități de agrement, dacă a fost stabilit un termen sau un termen pentru executarea în contract;
- în ceea ce privește conținutul digital furnizat pe un suport de date nefizic, în cazul în care vânzătorul și-a început prestația cu consimțământul prealabil expres al consumatorului și în cazul în care consumatorul, simultan cu acest consimțământ, a recunoscut într-o declarație faptul că va pierde dreptul de retragere de îndată ce executarea este începută, iar Compania a trimis o confirmare consumatorului.
Informații privind răspunderea pentru produse și garanția implicită în ceea ce privește garanția de conformitate a produselor în cazul contractelor cu consumatorii
Această secțiune de informare a consumatorilor a fost redactată în baza alineatului (3) al secțiunii 9 din Decretul Guvernului 45/2014 (II.26), în ceea ce privește anexa nr. 3 la acesta.
Aceste Informații pentru consumatori se aplică numai Cumpărătorilor care se califică drept consumatori, regulile aplicabile Cumpărătorilor non-consumatori sunt incluse într-un capitol separat.
Cerința de executare contractuală în cazul contractelor încheiate cu consumatorii
Cerința de executare a contractului în general în cazul produselor și produselor care conțin elemente digitale vândute în temeiul unui contract de consum
La momentul executării, Produsele și performanța trebuie să îndeplinească cerințele prevăzute în Decretul Guvernului 373/2021 (VI.30.).
Pentru ca executarea să fie contractuală, Produsul care face obiectul contractului:
- respectă descrierea, cantitatea, calitatea și tipul stabilite în contract, trebuie să aibă funcționalitatea, compatibilitatea, interoperabilitatea, precum și alte proprietăți determinate în contract
- să fie adecvate pentru orice scop specificat de consumator, pe care consumatorul l-a adus la cunoștința Vânzătorului cel târziu la încheierea contractului și pe care Vânzătorul l-a acceptat
- să aibă toate accesoriile și manualele de utilizare specificate în contract, inclusiv instrucțiunile de punere în funcțiune, instrucțiunile de instalare și asistența pentru clienți și
- să furnizeze actualizările stabilite în contract.
Pentru ca executarea să fie contractuală, Produsul care face obiectul contractului trebuie, de asemenea:
- să fie adecvate scopurilor prevăzute pentru același tip de produse prin lege, standarde tehnice sau, în absența standardelor tehnice, prin codul de conduită aplicabil
- respectă cantitatea, calitatea, performanța și alte proprietăți la care consumatorul se poate aștepta în mod rezonabil, în special în ceea ce privește funcționalitatea, compatibilitatea, accesibilitatea, continuitatea și siguranța, ceea ce este obișnuit pentru același tip de bunuri, ținând cont de declarațiile publice, în special cele făcute într-o reclamă sau pe o etichetă, de către vânzător, reprezentantul acestuia sau orice alte persoane implicate în lanțul de vânzări cu privire la proprietățile specifice ale produselor
- să aibă toate accesoriile și instrucțiunile la care consumatorul se poate aștepta în mod rezonabil, inclusiv instrucțiunile de ambalare și instalare și
- respectă proprietățile și descrierea Produsului prezentat ca mostră sau model sau pus la dispoziție ca versiune de probă de către Companie înainte de încheierea contractului.
Produsul nu trebuie să respecte declarațiile publice menționate mai sus, dacă Vânzătorul dovedește că:
- nu a fost și nu trebuia să fie conștient de declarația publică în cauză
- declarația publică în cauză a fost corectată în mod corespunzător până la momentul încheierii contractului sau
- Declarația publică în cauză nu ar putea afecta decizia titularului de drepturi de a încheia contractul.
Cerința de executare contractuală în cazul vânzării de produse în temeiul unui contract încheiat cu consumatorii
Performanța vânzătorului este defectuoasă dacă defectul produsului rezultă dintr-o punere în funcțiune neprofesională, cu condiția ca
- a) punerea în funcțiune face parte din contractul de vânzare și a fost efectuată de Vânzător sau răspunderea este suportată de Vânzător în această privință; sau
- b) punerea în funcțiune trebuia efectuată de către consumator, iar punerea în funcțiune neprofesională rezultă din deficiențele instrucțiunilor de punere în funcțiune furnizate de Vânzător sau, în cazul Produselor care conțin elemente digitale, de către furnizorul de conținut digital sau servicii digitale.
Dacă, în conformitate cu contractul de vânzare, punerea în funcțiune a produsului este efectuată de către Vânzător sau răspunderea este suportată de Vânzător în această privință, atunci executarea va fi considerată finalizată de către Vânzător la finalizarea punerii în funcțiune.
În cazul în care, în cazul unui produs care conține elemente digitale, contractul de vânzare prevede că conținutul digital sau serviciile digitale trebuie furnizate în mod continuu pentru o perioadă determinată, vânzătorul va fi răspunzător pentru defectul produsului legat de conținutul digital dacă defectul apare sau devine detectabil în termen de doi ani de la livrarea produsului în cazul unui serviciu continuu furnizat pentru o perioadă care nu să nu depășească doi ani.
Cerința de executare contractuală în cazul vânzării de produse care conțin elemente digitale în temeiul unui contract încheiat cu consumatorii
În cazul produselor care conțin elemente digitale, Vânzătorul se asigură că consumatorul este informat și furnizat cu privire la conținutul digital al produsului sau al serviciului digital legat de acesta, inclusiv actualizări de securitate, în cazul în care actualizările sunt necesare pentru menținerea naturii contractuale a produsului.
Vânzătorul va asigura disponibilitatea actualizărilor pentru o perioadă:
- care poate fi așteptat în mod rezonabil de consumator pe baza tipului și scopului produsului și a elementelor digitale, precum și a circumstanțelor individuale și a naturii contractului, în cazul în care contractul de vânzare prevede furnizarea unică a conținutului digital sau a serviciului digital; sau
- de doi ani de la livrarea produsului, în cazul serviciului continuu pentru o perioadă care nu depășește doi ani, în cazul în care contractul de vânzare prevede furnizarea continuă a conținutului digital pentru o perioadă determinată.
În cazul în care consumatorul, într-un termen rezonabil, nu reușește să instaleze actualizările puse la dispoziție, Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru defectul produsului, cu condiția ca defectul să rezulte exclusiv din lipsa actualizării relevante, cu condiția, de asemenea, ca
- a) vânzătorul a informat consumatorul cu privire la disponibilitatea actualizării și la consecințele neinstalării de către consumator; și
- b) eșecul consumatorului de a instala actualizarea sau instalarea defectuoasă a actualizării de către consumator nu poate fi atribuită neajunsurilor instrucțiunilor de instalare furnizate de vânzător.
Nicio prestație defectuoasă nu poate fi stabilită dacă consumatorul, la încheierea contractului, a primit informații separate cu privire la faptul că o anumită proprietate a produsului diferă de proprietățile prescrise în prezentul document și că această diferență a fost recunoscută separat și în mod expres de către consumator la încheierea contractului.
Cerințe de executare contractuală pentru conținutul digital vândut în temeiul unui contract de consum în caz de vânzare
Vânzătorul furnizează și furnizează conținutul digital consumatorului. Părțile sunt diferite în lipsa acordului său, Vânzătorul fără întârzieri nejustificate după încheierea contractului furnizează consumatorului cel mai recent conținut digital disponibil la momentul semnării versiunii contractului.
Serviciul este considerat finalizat dacă conținutul digital sau - este necesar pentru acces sau adecvat pentru descărcare - orice soluție pentru consumator sau pe un dispozitiv fizic sau virtual selectat de consumator în acest scop.
Vânzătorul trebuie să se asigure că consumatorul este notificat că conținutul digital este astfel de actualizări - inclusiv actualizări de securitate - care sunt conținut digital sau digital sunt necesare pentru a menține natura contractuală a serviciului, precum și pentru a le primi.
Dacă, pe baza contractului, conținutul digital este furnizat pentru o anumită perioadă de timp are loc continuu, în ceea ce privește conținutul digital, conformitatea executării cu contractul a trebuie asigurată pe întreaga durată a contractului. În cazul în care consumatorul nu instalează într-o perioadă rezonabilă de timp prevăzută de actualizările Vânzătorului, Vânzătorul nu este responsabil pentru eroarea serviciului dacă este vorba doar de actualizarea relevantă care rezultă din lipsa de aplicare a acestuia, cu condiția ca
vânzătorul a informat consumatorul despre disponibilitatea actualizării și instalarea de către consumator despre consecințele eșecului acesteia; și
eșecul de a instala actualizarea de către consumator sau actualizarea de către consumator instalarea incorectă nu se datorează incompletitudinii instrucțiunilor de instalare furnizate de Vânzător.
Executarea defectuoasă nu poate fi stabilită dacă consumatorului i se furnizează informații separate la încheierea contractului primit că o anumită proprietate a conținutului digital diferă de cele specificate aici, iar la încheierea contractului, consumatorul trebuie să precizeze în mod explicit această abatere acceptată.
Vânzătorul acționează incorect dacă vina serviciului de conținut digital este că consumatorul este digital provine din integrarea sa neprofesională în mediul său, cu condiția ca integrarea conținutului digital să fi fost realizată de către vânzător sau integrarea să fi fost efectuată de vânzător pe răspunderea sa; conținutul digital obsession trebuie să fie integrat de către consumator, iar integrarea neprofesională de către Vânzător a fost cauzată de deficiențe în instrucțiunile de integrare furnizate de:
- Dacă contractul este pentru conținut digital sau serviciu digital pentru o anumită perioadă de timp are serviciu continuu, Vânzătorul este responsabil pentru conținutul digital pentru o defecțiune, dacă defecțiunea apare în perioada specificată în contract sau devine recunoscută.
- În cazul în care contractul este pentru un serviciu unic sau o serie de acte individuale de servicii a fost până la proba contrarie, trebuie să se presupună că de la data executării unu într-un an, defectul recunoscut de consumator exista deja la momentul executării. Nu funcționează în același timp; vânzătorul este vinovat dacă dovedește că mediul digital al consumatorului nu este compatibil cu cerințele tehnice ale conținutului digital sau ale serviciului digital, iar contractul a informat consumatorul într-un mod clar și inteligibil înainte de încheierea acestuia.
Consumatorul este obligat să coopereze cu Vânzătorul astfel încât Vânzătorul - tehnic din punct de vedere al dispozitivelor disponibile și care necesită cea mai mică intervenție din partea consumatorului care îl utilizează - să se poată asigura că cauza erorii este mediul digital al consumatorului. În cazul în care consumatorul nu respectă această obligație de cooperare după ce Vânzătorul a informat despre obligație într-o manieră clară și inteligibilă înainte de încheierea contractului, consumatorul poartă sarcina de a dovedi că defectul recunoscut în termen de un an de la finalizare exista deja la momentul finalizării, obsesia serviciului afectat de o eroare recunoscută în perioada contractuală, serviciul în perioada de executare conform contractului, nu a fost în conformitate cu contractul.
Garanție implicită
În ce cazuri vă puteți exercita drepturile implicite de garanție?
În cazul unei executări defectuoase de către vânzător, puteți invoca o cerere implicită de garanție în conformitate cu prevederile Codului civil al Ungariei și, în cazul unui contract cu consumatorii, ale Decretului guvernamental 373/2021 (VI.30.).
Ce drepturi aveți pe baza cererii implicite de garanție?
În funcție de alegerea dvs., puteți susține următoarele pretenții implicite de garanție:
Puteți solicita fie reparații, fie înlocuire, cu excepția cazului în care respectarea acestui drept de garanție este imposibilă sau ar duce la cheltuieli disproporționate din partea vânzătorului în comparație cu remedierea alternativă. Dacă nu ați solicitat sau nu ați putut solicita reparații sau înlocuire, puteți solicita o reducere proporțională a prețului sau, în ultimă instanță, puteți rezilia contractul.
Aveți dreptul să treceți de la dreptul de garanție pe care l-ați selectat la altul, dar veți acoperi costul modificării, cu excepția cazului în care a fost justificată sau făcută necesară de comportamentul Vânzătorului.
În cazul unui contract încheiat cu consumatorii, în absența probei contrare, orice defect detectat în termen de un an de la livrarea produsului sau a produsului care conține elemente digitale se prezumă că a existat la momentul livrării, cu excepția cazului în care această prezumție este incompatibilă cu natura produsului sau cu defectul.
În cazul produselor second-hand, garanția și drepturile de garanție se abat de la regulile generale. Performanța defectuoasă poate apărea și în cazul produselor second-hand, dar se iau în considerare circumstanțele pe baza cărora consumatorul s-ar putea aștepta la apariția anumitor defecte. Din cauza obsolescenței, apariția anumitor defecte devine din ce în ce mai frecventă și, ca urmare, nu se poate aștepta ca un produs second-hand să aibă aceeași calitate ca un produs nou achiziționat. Prin urmare, Cumpărătorul își poate exercita drepturile de garanție numai în ceea ce privește deficiențele dincolo de defectele care rezultă din natura second-hand a Produsului și care apar indiferent de această natură. În cazul în care produsul second-hand este defect și Cumpărătorul care se califică drept consumator a primit informații despre acel defect la achiziție, atunci Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru defect.
Vânzătorul poate refuza să aducă produsul în conformitate cu contractul dacă reparația sau înlocuirea ar fi imposibilă sau ar duce la cheltuieli disproporționate din partea vânzătorului, ținând cont de toate circumstanțele, inclusiv de valoarea reprezentată de produsul în stare perfectă și gravitatea încălcării contractului.
Consumatorul, în funcție de gravitatea încălcării contractului, poate solicita o reducere proporțională a contravalorii sau chiar rezilierea contractului de vânzare dacă
- Vânzătorul nu a efectuat reparația sau înlocuirea sau a efectuat reparația sau înlocuirea, dar nu a îndeplinit, integral sau parțial, următoarele condiții:
- Vânzătorul va prelua produsul înlocuit pe cheltuiala sa
- în cazul în care repararea sau înlocuirea necesită îndepărtarea unui produs care, în conformitate cu natura și scopul produsului, a fost pus în funcțiune înainte ca defectul să devină detectabil, atunci obligația de a efectua reparația sau înlocuirea include îndepărtarea produsului neconform și punerea în funcțiune a produsului înlocuitor sau reparat; sau suportarea costurilor de îndepărtare și punere în funcțiune.
- Vânzătorul a refuzat să aducă produsul în conformitate cu contractul
- apare un defect repetat în prestație, în ciuda faptului că Vânzătorul a încercat să aducă produsul în conformitate cu contractul, gravitatea încălcării este atât de semnificativă încât justifică reducerea imediată a prețului sau rezilierea imediată a contractului de vânzare sau
- vânzătorul nu s-a angajat să aducă produsul în conformitate cu contractul sau reiese clar din circumstanțe că întreprinderea nu va aduce produsul în conformitate cu contractul într-un termen rezonabil sau fără prejudicii semnificative intereselor consumatorului.
În cazul în care consumatorul dorește să rezilieze contractul de vânzare prin referire la executarea defectuoasă, sarcina dovedirii caracterului nesemnificativ al defectului revine vânzătorului.
Consumatorul are dreptul de a retrage restul prețului de achiziție integral sau parțial, în funcție de gravitatea încălcării contractului, până când Vânzătorul își îndeplinește obligația legată de conformitatea prestației cu contractul și executarea defectuoasă.
Ca regulă generală:
- Vânzătorul va returna produsul înlocuit pe cheltuiala sa
- În cazul în care repararea sau înlocuirea necesită îndepărtarea unui produs care, în conformitate cu natura și scopul produsului, a fost pus în funcțiune înainte ca defectul să devină detectabil, obligația de a efectua reparația sau înlocuirea include îndepărtarea produsului neconform și punerea în funcțiune a produsului înlocuitor sau reparat sau suportarea costurilor de îndepărtare și punere în funcțiune.
Termenul rezonabil pentru repararea sau înlocuirea produsului se calculează din momentul în care consumatorul a notificat compania cu privire la defect.
Consumatorul pune produsul la dispoziția întreprinderii, astfel încât aceasta să poată efectua reparația sau înlocuirea.
Reducerea contraprestației se califică ca fiind proporțională dacă suma sa este egală cu diferența dintre valoarea produsului pe care consumatorul ar primi-o dacă prestația vânzătorului ar fi contractuală și valoarea produsului primit efectiv de consumator.
Dreptul implicit de garanție al consumatorului de a rezilia contractul de vânzare poate fi exercitat printr-o declarație juridică adresată vânzătorului care exprimă decizia de reziliere.
În cazul în care executarea defectuoasă se referă doar la o anumită parte a produsului livrat în temeiul contractului, iar condițiile pentru exercitarea dreptului de reziliere a contractului sunt îndeplinite în ceea ce privește acea parte, atunci Consumatorul poate rezilia contractul de vânzare numai cu privire la produsul defect, cu toate acestea, poate rezilia și contractul de vânzare cu privire la orice alt produs achiziționat împreună cu produsul defect dacă nu se poate aștepta în mod rezonabil de la consumator să păstreze numai produsele în conformitate cu contractul.
În cazul în care consumatorul reziliază contractul de vânzare în totalitate sau cu privire la o parte din produsele livrate în temeiul contractului de vânzare
- Consumatorul va returna produsul în cauză Vânzătorului pe cheltuiala Vânzătorului și
- Vânzătorul va rambursa imediat Consumatorului prețul de achiziție plătit cu privire la produsul în cauză, de îndată ce Vânzătorul primește produsul sau o dovadă a returnării produsului.
În ce termen vă puteți revendica în garanție implicită?
Sunteți obligat să raportați defectul după ce l-ați detectat fără întârziere. Un defect raportat în termen de două luni de la detectarea sa este considerat un defect raportat fără întârziere. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că nicio cerere implicită de garanție nu poate fi formulată dincolo de termenul de prescripție de doi ani care începe la finalizarea contractului. Termenul de prescripție nu include durata reparației, timp în care Cumpărătorul nu poate utiliza Produsul în conformitate cu scopul propus. În ceea ce privește partea produsului care a fost reparată sau înlocuită, termenul de prescripție pentru cererile implicite de garanție va începe din nou. Această regulă se aplică și atunci când, ca urmare a reparației, apare un alt defect. În cazul în care obiectul contractului dintre un consumator și o întreprindere este un produs second-hand, părțile pot conveni asupra unui termen de prescripție mai scurt, cu toate acestea, niciun termen de prescripție mai mic de un an nu poate fi stipulat în mod valabil în niciun caz.
Împotriva cui vă puteți susține pretențiile implicite de garanție?
Vă puteți revendica garanția implicită împotriva Vânzătorului.
Ce alte condiții există pentru a vă revendica garanția implicită?
Pentru a vă revendica garanția implicită în termen de un an de la executare, nu există alte condiții decât raportarea defectului, cu condiția să dovediți că produsul a fost furnizat de vânzător. Cu toate acestea, după expirarea perioadei de un an care începe cu executarea, sunteți obligat să dovediți că defectul pe care l-ați detectat exista deja la momentul executării.
Răspunderea pentru produse
În ce cazuri vă puteți exercita drepturile de răspundere pentru produse?
În cazul unui defect al unei proprietăți corporale (Produs), în funcție de alegerea dvs., puteți invoca pretențiile implicite de garanție sau de răspundere pentru produse.
Ce drepturi aveți pe baza cererii de răspundere pentru produse?
Ca cerere de răspundere pentru produse, puteți solicita doar repararea sau înlocuirea produsului defect.
În ce cazuri produsul se califică drept defect? Un produs se califică drept defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la momentul introducerii pe piață sau dacă nu are proprietățile incluse în descrierea furnizată de producător.
În ce termen vă puteți revendica răspunderea pentru produse?
Vă puteți revendica răspunderea pentru produse în termen de doi ani de la momentul în care produsul a fost introdus pe piață de către producător. După expirarea acestui termen, vă pierdeți dreptul de a revendica răspunderea pentru produse.
Împotriva cui și în ce alte condiții vă puteți exercita cererea de răspundere pentru produse?
Vă puteți revendica răspunderea pentru produse numai împotriva producătorului sau distribuitorului unui lucru tangibil. La afirmarea unei cereri de răspundere pentru produse, va trebui să dovediți defectul produsului.
În ce cazuri producătorul (distribuitorul) este scutit de obligația de răspundere pentru produse?
Producătorul (distribuitorul) va fi scutit de obligațiile sale de răspundere pentru produse numai dacă este în măsură să dovedească că:
- nu a fabricat produsul sau nu l-a introdus pe piață ca parte a activităților sale comerciale sau
- conform stadiului actual al tehnologiei, defectul nu a fost detectabil la momentul introducerii pe piață a produsului sau
- defectul produsului rezultă din aplicarea legilor sau a dispozițiilor de reglementare prescrise de autorități.
Producătorul (distribuitorul) trebuie să dovedească doar una dintre cauzele de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că nu puteți invoca simultan o cerere implicită de garanție și o cerere de răspundere pentru produse, în paralel una cu cealaltă, pe baza aceluiași defect. Cu toate acestea, în cazul unei cereri de garanție implicită susținută cu succes, vă puteți revendica răspunderea pentru produs împotriva producătorului în ceea ce privește produsul înlocuit sau piesele reparate ale acestuia.
Garanție
În ce cazuri vă puteți exercita drepturile de garanție?
În conformitate cu Decretul Guvernului 151/2003 (IX.22.) privind garanția obligatorie pentru anumite bunuri de folosință îndelungată, Vânzătorul are o obligație de garanție în ceea ce privește vânzarea de bunuri noi de folosință îndelungată enumerate în Decret, precum și accesoriile și componentele acestora în domeniul de aplicare specificat în acesta (denumite în continuare în mod comun, în sensul prezentei secțiuni, denumite în comun bunuri de consum).
Drepturile care decurg din garanție pot fi invocate printr-un certificat de garanție, care nu poate fi făcut o condiție pentru returnarea ambalajului deschis al unui produs de consum de către consumator. Cardul de garanție în cazul nepunerii acestuia la dispoziția consumatorului, încheierea contractului este dovedită trebuie luată în considerare dacă chitanța care confirmă plata contraprestației - privind factura generală de impozit pe vânzări sau chitanța emisă prin lege - prezentată de consumator. În acest caz, drepturile care decurg din garanție pot fi invocate cu o chitanță care confirmă plata contraprestației.
În plus, vânzătorul își poate asuma în mod voluntar obligația de garanție, caz în care trebuie să furnizeze o declarație de garanție cumpărătorului care se califică drept consumator.
Declarația de garanție trebuie pusă la dispoziția consumatorului pe un suport durabil, cel târziu în momentul livrării produsului.
Declarația de garanție trebuie să includă următoarele:
- o declarație clară cu privire la faptul că, în cazul în care produsul este livrat defectuos, consumatorul va avea dreptul de a-și exercita gratuit drepturile implicite de garanție în temeiul legii, drepturi care nu vor fi afectate de garanție
- numele și adresa garantului
- procedura care trebuie urmată de consumator pentru a face valoare creanțele de garanție
- indicarea produsului pentru care se asumă garanția și
- condițiile de garanție.
Ce drepturi aveți în temeiul garanției obligatorii și în ce termen puteți exercita aceste drepturi?
Drepturi de garantare
Pe baza drepturilor de garanție, cumpărătorul poate solicita repararea sau înlocuirea, poate solicita reducerea prețului în cazurile prevăzute de lege sau, în ultimă instanță, se poate retrage din contract dacă debitorul nu a efectuat reparația sau înlocuirea sau nu și-a îndeplinit această obligație într-un termen adecvat având în vedere interesul titularului drepturilor, sau interesul titularului de drepturi pentru reparare sau înlocuire a încetat. Cumpărătorul, în funcție de alegerea sa, își poate revendica dreptul de reparație direct la sediul social al vânzătorului, la orice loc de afaceri sau sucursală sau la serviciul de reparații specificat de vânzător pe certificatul de garanție.
Termenul de depunere a creanței
Creanțele de garanție pot fi revendicate în perioada de garanție, care este în conformitate cu Decretul Guvernului 151/2003. (IX. 22.) următoarele:
- doi ani pentru bunurile cu preț de achiziție care depășește 10.000 HUF, dar nu depășește 250.000 HUF;
- trei ani pentru bunurile cu preț de achiziție care depășește 250.000 HUF, dar nu depășește 250.000 HUF.
Nerespectarea termenelor de mai sus atrage după sine expirarea drepturilor de garanție, cu toate acestea, în cazul reparării bunurilor de consum, perioada de garanție va fi prelungită cu timpul în care Cumpărătorul nu poate utiliza Produsul în conformitate cu scopul propus din cauza defectului, începând cu data livrării pentru reparație. Perioada de garanție începe în ziua în care bunurile de consum sunt livrate Cumpărătorului sau în ziua punerii în funcțiune, dacă aceasta a fost efectuată de Vânzător sau agentul acestuia. În cazul în care Cumpărătorul a efectuat punerea în funcțiune a bunurilor de consum la mai mult de șase luni de la livrare, data de începere a perioadei de garanție va fi ziua livrării.
Norme de gestionare a cererilor de garanție
La aranjarea reparației, Vânzătorul se va strădui să efectueze reparația în termen de 15 zile. Termenul pentru reparație începe în ziua acceptării bunurilor de consum pentru reparație.
În cazul în care durata reparației sau înlocuirii depășește cincisprezece zile, vânzătorul este obligat să informeze cumpărătorul cu privire la durata preconizată a reparației sau înlocuirii.
Dacă, în cursul primei reparații a bunurilor de consum în timpul perioadei de garanție, vânzătorul stabilește că bunurile de consum nu pot fi reparate, vânzătorul este obligat să înlocuiască bunurile de consum în termen de opt zile, cu excepția cazului în care cumpărătorul solicită altfel. În cazul în care înlocuirea bunurilor de consum nu este posibilă, Vânzătorul este obligat, în termen de opt zile, să ramburseze Cumpărătorului prețul de achiziție indicat pe cardul de garanție sau dovada care atestă plata contraprestației pentru bunurile de consum – factură sau chitanță emisă în conformitate cu actul privind taxa pe valoarea adăugată – prezentată de consumator. Prin acceptarea TCG, Cumpărătorul consimte, de asemenea, să primească informațiile necesare în format electronic sau într-un alt mod adecvat pentru a dovedi primirea informațiilor de către Cumpărător.
Dacă vânzătorul nu poate repara bunurile de consum în termen de 30 de zile:
- reparația poate fi efectuată într-un termen mai lung, cu condiția ca Cumpărătorul să își dea consimțământul sau
- în cazul în care Cumpărătorul nu consimte la efectuarea reparației într-un termen mai lung sau în cazul în care Cumpărătorul nu a făcut nicio declarație în acest sens, bunurile de consum trebuie înlocuite în termen de opt zile de la expirarea nereușită a termenului de treizeci de zile sau
- în cazul în care Cumpărătorul nu este de acord să efectueze reparația într-un termen mai lung sau Cumpărătorul nu a făcut nicio declarație în acest sens, dar nici înlocuirea bunurilor de consum nu este posibilă, atunci prețul de achiziție indicat pe factură sau pe primirea bunurilor de consum va fi rambursat Cumpărătorului în termen de opt zile de la expirarea nereușită a termenului de treizeci de zile.
În cazul în care bunurile de consum sunt defecte pentru a patra oară, bunurile de consum vor fi înlocuite în termen de opt zile sau, dacă înlocuirea bunurilor de consum este imposibilă, prețul de achiziție indicat pe factură sau pe chitanța bunurilor de consum va fi rambursat Cumpărătorului în termen de opt zile.
Bunurile de consum care intră sub incidența garanției obligatorii conform Decretului Guvernului 151/2003 care sunt instalate cu o conexiune fixă, mai grea de 10 kg, sau care nu pot fi transportate ca bagaj de mână în transportul public trebuie reparate, cu excepția vehiculelor, la locul de funcționare. În cazul în care reparația nu poate fi efectuată la locul operațiunii, la întreprindere sau, în cazul unei reclamații formulate direct la serviciul de reparații, serviciul de reparații va aranja dezasamblarea și instalarea, precum și livrarea și returnarea bunurilor de consum.
Excepții de garanție
Prevederile de aici de la rubrica "Reguli de gestionare a cererilor de garanție" nu acoperă bicicletele electrice, trotinetele electrice, quad-urile, motocicletele, mopedele, mașinile, rulotele, rulotele, rulotele cu remorcă, remorcile și bărcile cu motor. Cu toate acestea, și în cazul acestor produse, vânzătorul este obligat să depună eforturi pentru a îndeplini cererea de reparație în termen de 15 zile. În cazul în care durata reparației sau înlocuirii depășește cincisprezece zile, vânzătorul este obligat să informeze cumpărătorul cu privire la durata preconizată a reparației sau înlocuirii.
Care este relația dintre garanție și alte drepturi de garanție?
Drepturile de garanție există în plus față de drepturile de garanție (răspunderea pentru produs și garanția implicită), totuși, o diferență fundamentală între drepturile generale de garanție și garanție este că sarcina probei este mai favorabilă pentru consumator în cazul garanției.
Angajamentul de garanție voluntară al Vânzătorului în perioada de garanție obligatorie nu poate include pentru consumator, condiții care sunt mai dezavantajoase decât drepturile prevăzute de regulile de garanție obligatorii. După aceea, însă, termenii garanției voluntare sunt gratuite pot fi determinați, cu toate acestea, garanția nu poate afecta consumatorul nici în acest caz rezultând - incluzând astfel existența drepturilor bazate pe garanție accesorie.
Solicitarea de înlocuire în termen de trei zile lucrătoare
Cererea de înlocuire în termen de trei zile lucrătoare se aplică și în cazul achizițiilor din magazinele online. O cerere de înlocuire în termen de trei zile lucrătoare poate fi formulată în ceea ce privește bunurile de consum noi în conformitate cu Decretul Guvernului 151/2003. (IX. 22.) care prevede că, în cazul în care o persoană depune o cerere de înlocuire în termen de trei zile lucrătoare, atunci Vânzătorul va considera că Produsul a fost defect la momentul vânzării sale și va înlocui Produsul fără întârziere.
În ce cazuri va fi scutit Vânzătorul de obligația de garanție?
Vânzătorul va fi scutit de obligația de garanție numai dacă dovedește că cauza efectului a avut loc după executare.
Dorim să vă atragem atenția asupra faptului că puteți solicita o garanție accesorie și o cerere de garanție, precum și o garanție a produsului și o cerere de garanție în același timp, paralele între ele, din cauza aceluiași defect. Dacă, pe de altă parte, v-ați revendicat cu succes cererea rezultată din performanțe defectuoase din cauza unei erori specifice (de exemplu, compania a înlocuit produsul), nu mai puteți face o cerere pentru aceeași eroare din alte motive legale.
Informații privind răspunderea pentru produse și garanția implicită în ceea ce privește garanția de conformitate a produselor în cazul în care cumpărătorii nu se califică drept consumatori
Reguli generale privind drepturile implicite de garanție
Un cumpărător care nu se califică drept consumator poate invoca, în funcție de alegerea sa, următoarele pretenții implicite de garanție: Puteți solicita fie reparații, fie înlocuire, cu excepția cazului în care respectarea dreptului de garanție la alegere este imposibilă sau ar duce la cheltuieli disproporționate din partea vânzătorului în comparație cu remedierea alternativă. Dacă nu ați solicitat sau nu ați putut solicita reparații sau înlocuiri, puteți solicita o reducere proporțională a contraprestației, puteți repara singur defectul sau îl puteți repara pe cheltuiala Vânzătorului sau, în ultimă instanță, vă puteți retrage din contract.
Aveți dreptul la modificare, cu excepția cazului în care acest lucru a fost justificat sau făcut necesar de comportamentul Vânzătorului.
În cazul produselor second-hand, garanția și drepturile de garanție se abat de la regulile generale. Performanța defectuoasă poate apărea și în cazul produselor second-hand, dar se iau în considerare circumstanțele pe baza cărora consumatorul s-ar putea aștepta la apariția anumitor defecte. Din cauza obsolescenței, apariția anumitor defecte devine din ce în ce mai frecventă și, ca urmare, nu se poate aștepta ca un produs second-hand să aibă aceeași calitate ca un produs nou achiziționat. Prin urmare, Cumpărătorul își poate exercita drepturile de garanție numai în ceea ce privește deficiențele dincolo de defectele care rezultă din natura second-hand a Produsului și care apar indiferent de această natură. În cazul în care Produsul second-hand este defect și Cumpărătorul care se califică drept consumator a primit informații cu privire la acel defect la achiziție, Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător cu privire la acel defect. În cazul cumpărătorilor care nu se califică drept consumatori, termenul limită pentru afirmarea pretențiilor implicite de garanție este de 1 an începând cu ziua executării (livrării).
Răspunderea și garanția pentru produse
Numai cumpărătorii care se califică drept consumatori au drepturi de răspundere pentru produse și drepturi care decurg din garanția obligatorie. În cazul în care Vânzătorul oferă o garanție voluntară pentru Produs, acesta va indica acest lucru separat în cursul achiziționării Produsului. În cazul în care producătorul oferă o garanție a producătorului care acoperă și cumpărătorii care nu se califică drept consumatori, atunci astfel de pretenții pot fi formulate direct împotriva producătorului.
Vânzătorul nu face diferența între cumpărătorii care cumpără prin intermediul site-ului web pe teritoriul Ungariei și cei din afara teritoriului Ungariei, dar pe teritoriul Uniunii Europene. Cu excepția cazului în care se prevede altfel în acești termeni și condiții, vânzătorul asigură livrarea/ridicarea bunurilor comandate pe teritoriul Ungariei, precum și în alte state membre ale Uniunii Europene.
- Prevederile acestor termeni și condiții se aplică, de asemenea, achizițiilor din afara Ungariei, unde, în sensul prezentei secțiuni, "cumpărător" înseamnă un consumator care este cetățean sau rezident al unui stat membru sau al unei întreprinderi stabilite într-un stat membru și achiziționează produse sau servicii în Uniunea Europeană exclusiv pentru uz final. "Consumator" înseamnă o persoană fizică care acționează în afara activității sale comerciale, industriale, artizanale sau profesionale.
- Principalele limbi de comunicare și cumpărare sunt maghiara și engleza. Vânzătorul nu este obligat să comunice cu cumpărătorul în limba națională a cumpărătorului, dar, ori de câte ori este posibil, va folosi limba cumpărătorului în timpul comunicării.
- Vânzătorul nu este obligat să respecte cerințele necontractuale, cum ar fi etichetarea sau cerințele specifice industriei prevăzute în legislația națională a statului membru al cumpărătorului cu privire la produsele relevante sau să informeze cumpărătorul cu privire la aceste cerințe.
- Când cumpărați de la vânzător, cota de TVA aplicabilă este determinată în funcție de cota de TVA curentă a țării corespunzătoare adresei de facturare a cumpărătorului.
- Cumpărătorul își poate exercita căile de atac în conformitate cu acești termeni și condiții.
- Dacă se utilizează o soluție de plată electronică, plata se va face în moneda specificată de vânzător.
- Vânzătorul poate reține livrarea produsului până când se asigură că prețul produselor și taxa de livrare au fost plătite integral și cu succes prin utilizarea soluției de plată electronică (inclusiv în cazul în care prețul produselor este plătit prin transfer bancar și cumpărătorul transferă prețul de achiziție (taxa de livrare) în moneda statului membru al cumpărătorului, iar vânzătorul nu primește întreaga sumă a prețului de achiziție și a taxei de livrare din cauza costurilor de conversie și a altor comisioane și comisioane bancare). În cazul în care prețul produsului nu a fost plătit integral, vânzătorul poate solicita cumpărătorului să suplimenteze prețul de achiziție.
- Pentru a asigura livrarea produsului, vânzătorul oferă cumpărătorilor non-maghiari aceleași opțiuni de livrare ca și cumpărătorii maghiari.
- În cazul în care, în conformitate cu termenii și condițiile, cumpărătorul are opțiunea de a solicita livrarea produsului pe teritoriul Ungariei sau al unui alt stat membru al UE, cumpărătorii non-maghiari pot alege, de asemenea, orice metodă de livrare specificată în termeni și condiții.
- Dacă cumpărătorul poate alege opțiunea de ridicare conform termenilor și condițiilor de ridicare a produsului, cumpărătorii non-maghiari pot alege și această opțiune.
- În caz contrar, cumpărătorul poate aranja transportul produsului pe cheltuiala proprie. Cumpărătorii maghiari nu au dreptul să aleagă această opțiune.
- Vânzătorul va onora comanda după plata taxei de livrare, iar dacă cumpărătorul nu plătește taxa de livrare vânzătorului sau cumpărătorul nu aranjează transportul produsului până la o anumită dată, vânzătorul va rezilia contractul și va rambursa prețul de achiziție preplătit cumpărătorului.
Conform paragrafului (1) al Secțiunii 1 din Legea nr. LXXVI din 1999 privind drepturile de autor (denumită în continuare: Legea drepturilor de autor), site-ul web este considerat material protejat prin drepturi de autor, prin urmare toate părțile sunt protejate prin drepturi de autor. În conformitate cu paragraful (1) al Secțiunii 16 din Legea drepturilor de autor, este interzisă utilizarea neautorizată a soluțiilor grafice și software, a programelor de calculator ale site-ului web sau a unei aplicații care poate fi utilizată pentru a modifica site-ul sau orice parte a acestuia. Orice material de pe site și baza de date a acestuia poate fi utilizat, chiar și cu acordul scris al deținătorului drepturilor, doar prin referirea site-ului și indicarea sursei. Titularul drepturilor este: Weisson Kft.
Ultima actualizare: 30/01/2025
Operator de date
Nume: Weisson Kft.
Sediu înregistrat: 2241 Sülysáp, Tápió u. 3.
Adresa poștală, gestionarea reclamațiilor: 2241 Sülysáp, Tápió u. 3.
E-mail: info@sportlampa.com
Număr de telefon: +36204603647
Site-ul: https://sportlampa.com
Furnizor de servicii de găzduire
Nume: UNAS Online Kft.
Adresa poștală: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
E-mail: unas@unas.hu
Descrierea activităților de prelucrare a datelor desfășurate în cursul funcționării magazinului online
Acest document conține toate informațiile relevante privind prelucrarea datelor cu privire la funcționarea magazinului online în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (2016/679) al Uniunii Europene (denumit în continuare: Regulamentul sau GDPR) și Legea CXII din 2011 (denumit în continuare Legea privind confidențialitatea).
Informații privind utilizarea cookie-urilor
Ce este un cookie?
La vizitarea site-ului web, operatorul de date folosește cookie-uri. Un cookie este un pachet de informații format din litere și cifre trimise browserului dumneavoastră de către site-ul nostru web cu scopul de a salva anumite setări, de a facilita utilizarea site-ului nostru web și de a ne ajuta să colectăm informații relevante și statistice ale vizitatorilor noștri. Unele cookie-uri nu conțin informații personale și nu sunt potrivite pentru identificarea utilizatorilor individuali, dar unele cookie-uri conțin un identificator unic, adică o secvență de numere secrete generată aleatoriu, care va fi stocată de dispozitivul dumneavoastră și, prin urmare, vă va asigura identificarea. Durata operațională a fiecărui cookie este inclusă în descrierea relevantă.
Cadrul juridic și temeiurile legale ale cookie-urilor:
Temeiul juridic al prelucrării este consimțământul dumneavoastră în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din regulament.
Principalele caracteristici ale cookie-urilor utilizate de site-ul web:
Cookie-uri strict necesare:
Dacă nu acceptați utilizarea cookie-urilor, anumite funcții nu vă vor fi disponibile.
- Cookie-uri strict necesare pentru funcționare: Aceste cookie-uri sunt esențiale pentru utilizarea site-ului web și permit utilizarea funcțiilor de bază ale site-ului. În lipsa acestor cookie-uri, mai multe funcții ale site-ului web nu vă vor fi disponibile. Durata de viață a acestor cookie-uri este limitată exclusiv la durata sesiunii.
- Cookie-uri de sesiune: Aceste cookie-uri stochează locația utilizatorului, limba browserului și moneda plății. Durata lor de viață durează până când browserul este închis sau maxim 2 ore.
- Cookie-uri de produse recomandate: Înregistrează lista produselor care urmează a fi recomandate, la funcția "Recomandați unui prieten". Durata lor de viață este de 60 de zile.
- Versiunea mobilă, cookie-uri de design: Detectează dispozitivul utilizat de vizitator și trece la vizualizarea completă pe mobil. Durata lor de viață este de 365 de zile.
- Cookie-uri de acceptare a cookie-urilor: La sosirea pe site, acceptați declarația privind stocarea cookie-urilor în fereastra corespunzătoare. Durata lor de viață este de 365 de zile.
- Cookie-uri de ieșire #2: Deconectează vizitatorul după 90 de zile conform opțiunii #2. Durata lor de viață este de 90 de zile.
- Cookie-uri de identificare backend: Identificatorul serverului backend care deservește site-ul. Durata lor de viață durează până când browserul este închis. employee_login_last_email Stochează adresa de e-mail la conectare, până la închiderea browserului.
- Ealrm, ealem, ealpw: Asigură autentificarea permanentă. Durata lor de viață este de 180 de zile.
- come_from: Efectuează redirecționarea conectării. Durata lor de viață este de 10 minute.
- currency: stochează moneda cumpărătorului. Durata lor de viață este de 30 de zile.
- Cookie-uri Barion Pixel: În cursul aplicării soluției de plată Barion, Barion Payment Zrt. folosește cookie-uri pentru a preveni frauda (cookie-uri ba_vid, ba_vid.xxx și ba_sid), cookie-urile care prelucrează și date personale (profil). În cazul plății de către Barion, Vânzătorul poate asigura plata doar cu aceste cookie-uri, nu le poate dezactiva. Scopul cookie-urilor ba_vid pe baza notificării Barion privind cookie-urile: are ca scop detectarea fraudei cu cardul de credit pe baza amprentei digitale a dispozitivului utilizat de Cumpărător și a obiceiurilor de navigare. Utilizarea cookie-urilor este necesară pentru a detecta fraudatorii. Un cookie ne asigură că știm că datele din obiceiurile dumneavoastră de navigare provin de la un utilizator. Scopul cookie-urilor ba_vid.xxx se bazează pe notificarea Barion privind cookie-urile: își propune să detecteze frauda cu cardul de credit pe baza amprentei digitale a dispozitivului utilizat de Cumpărător și a obiceiurilor de navigare. Cookie-ul asigură că Barion Zrt. vă poate urmări obiceiurile de navigare între două sesiuni pe site-ul dat. Aceste informații sunt colectate de aceste cookie-uri: ba_vid, ID-ul utilizatorului, care este un hash compilat din proprietățile browserului, pe baza marcajului de timp al primei, curentei și ultimei vizite pe site, ID-ul sesiunii curente, permisiunea pentru cookie-urile terțe. Scopul cookie-urilor ba_sid pe baza notificării Barion privind cookie-urile: își propune să detecteze frauda cu cardul de credit pe baza amprentei digitale a dispozitivului utilizat de Cumpărător și a obiceiurilor de navigare. Cookie-ul asigură că Barion Zrt. poate identifica sesiunea cumpărătorului pe site-uri web. Perioada de stocare a cookie-urilor ba_vid și ba_vid.xxx este de 1,5 ani de la ultima actualizare, perioada de stocare ba_sid cookie este de 30 de minute. Datele sunt stocate de Barion Zrt. Notificarea privind cookie-urile Barion este accesibilă aici:
https://www.barion.com/en/cookie-notice/
Cookie-uri statistice:
- Cookie-uri Google Analytics: Google Analytics este instrumentul analitic Google care permite proprietarilor de site-uri web și aplicații să obțină o imagine mai precisă a activităților vizitatorilor lor. Serviciul poate folosi cookie-uri pentru a colecta informații și a face rapoarte de date statistice despre utilizarea site-ului web fără a identifica individual vizitatorii pentru Google. Google Analytics folosește în principal cookie-uri "__ga". Pe lângă raportarea datelor statistice privind utilizarea site-ului web, Google Analytics, împreună cu cookie-urile publicitare descrise mai sus, pot fi utilizate și pentru a afișa anunțuri mai relevante în produsele Google (de exemplu, în Căutarea Google) și pe web.
- Cookie-uri pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului: Aceste cookie-uri colectează informații despre modul în care utilizatorul utilizează site-ul web, de exemplu ce pagini vizitează utilizatorul cel mai frecvent sau ce mesaje de eroare primește de la site. Aceste cookie-uri nu colectează informații care identifică vizitatorul, adică funcționează cu informații complet generale, anonime. Acestea folosesc datele extrase din astfel de informații pentru a îmbunătăți performanța site-ului web. Durata de viață a acestor cookie-uri este limitată exclusiv la durata sesiunii.
- Cookie-uri de referință: Înregistrează site-urile web externe de pe care vizitatorul a ajuns pe site. Durata lor de viață durează până când browserul este închis.
- Cookie-uri de produs vizualizate ultima dată: Înregistrează ultimul produs vizualizat de vizitator. Durata lor de viață este de 60 de zile.
- Cookie-uri de categorie vizualizate ultima dată: Înregistrează ultima categorie vizualizată. Durata lor de viață este de 60 de zile.
- Cookie-uri din coș: Înregistrează produsele adăugate în coș. Durata lor de viață este de 365 de zile.
- Cookie-uri inteligente de ofertă: Înregistrează condițiile de afișare a ofertelor inteligente (de exemplu, dacă vizitatorul a fost deja pe site, dacă are o comandă). Durata lor de viață este de 30 de zile.
Cookie-uri de marketing:
- Cookie-uri Google Adwords: Când cineva vizitează site-ul nostru web, identificatorul cookie al vizitatorului va fi adăugat la lista de remarketing. Google folosește cookie-uri – de exemplu, cookie-uri NID și SID – în produsele Google, cum ar fi pentru a personaliza anunțurile afișate în căutarea Google. Google folosește aceste cookie-uri, de exemplu, pentru a vă aminti căutările anterioare, interacțiunile cu anunțurile anumitor agenți de publicitate sau rezultatele căutării sau vizitele pe site-urile web ale agenților de publicitate. Urmărirea conversiilor AdWords folosește cookie-uri. Pentru a urmări vânzările și alte conversii rezultate din publicitate, cookie-urile sunt salvate pe computerul utilizatorului atunci când utilizatorul face clic pe anunț. Unele metode comune de utilizare a cookie-urilor sunt: selectarea anunțurilor în funcție de ceea ce este relevant pentru utilizatorul respectiv, îmbunătățirea rapoartelor privind performanța campaniei și evitarea afișării anunțurilor pe care utilizatorul le-a văzut deja.
- Cookie-uri de remarketing: aceste cookie-uri pot apărea vizitatorilor sau utilizatorilor anteriori atunci când navighează pe alte site-uri din Rețeaua de display Google sau caută termeni legați de produsele sau serviciile sale.
- predictionio: cookie de identificare a utilizatorului pentru recomandarea de anunțuri personalizate. Durata lor de viață este de 3 luni.
- Pixelul Facebook (cookie-uri Facebook): Pixelul Facebook este un cod care permite pregătirea unui raport pe site cu privire la conversii, compilarea audiențelor țintă și primirea de către proprietarul site-ului de către proprietarul site-ului de analize detaliate despre utilizarea site-ului de către vizitatori. Pixelul Facebook permite afișarea de reclame personalizate pentru vizitatorii site-ului pe platforma Facebook. Puteți citi Politica de confidențialitate a Facebook aici: https://www.facebook.com/privacy/explanation
Puteți găsi mai multe informații despre ștergerea cookie-urilor la următoarele link-uri:
- Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
- Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
- Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
- Safari: https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac
- Crom: https://support.google.com/chrome/answer/95647
- Margine: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4027947/microsoft-edge-delete-cookies
Date prelucrate în scopul încheierii și executării contractului
Pentru încheierea și executarea contractului, pot apărea mai multe cazuri de prelucrare a datelor. Vă informăm că prelucrarea datelor legate de gestionarea reclamațiilor și administrarea drepturilor de garanție va fi efectuată numai dacă vă exercitați unul dintre drepturile menționate. Dacă nu cumpărați prin intermediul magazinului online, ci ajungeți doar ca vizitator, atunci prevederile privind prelucrarea datelor în scopuri de marketing vi se pot aplica dacă ne dați consimțământul în scopuri de marketing. Activitățile de prelucrare a datelor în scopul încheierii și executării contractului în detaliu sunt:
Contact
Dacă, de exemplu, ne contactați prin e-mail, formular de contact sau prin telefon pentru întrebări despre un produs. Nu este necesară contactarea prealabilă, puteți comanda din magazinul online în orice moment în lipsa acestuia.
Date prelucrate
Datele furnizate de dumneavoastră la contactarea noastră.
Perioada de prelucrare a datelor
Prelucrăm datele timp de 5 ani în conformitate cu termenul de prescripție de drept civil.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Consimțământul dumneavoastră voluntar dat operatorului de date contactându-ne. [Prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) din regulament]
Înregistrarea pe site
Prin stocarea datelor furnizate la înregistrare, operatorul de date poate oferi servicii mai convenabile (de exemplu, persoana vizată nu va trebui să furnizeze datele sale de fiecare dată când face cumpărături pe site). Înregistrarea nu este o cerință pentru contractare
Date prelucrate
În timpul prelucrării datelor, operatorul de date vă prelucrează numele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, proprietățile produselor achiziționate și data achiziției.
Perioada de prelucrare a datelor
Până la retragerea consimțământului dumneavoastră.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Consimțământul dumneavoastră voluntar dat operatorului de date prin înregistrare. [Prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) din regulament]
Procesarea comenzii
Activități de prelucrare a datelor în cursul gestionării comenzilor necesare în scopul executării contractului.
Date prelucrate
În timpul prelucrării datelor, operatorul de date vă prelucrează numele, adresa, adresa de e-mail, proprietățile produselor achiziționate, numărul comenzii și data achiziției. Dacă plasați o comandă în magazinul online, prelucrarea datelor și furnizarea datelor este inevitabilă pentru executarea contractului.
Perioada de prelucrare a datelor
Prelucrăm datele timp de 5 ani în conformitate cu termenul de prescripție de drept civil.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Executarea contractului. [Prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din regulament]
Emiterea facturii
Prelucrarea datelor se realizează în scopul emiterii unei facturi în conformitate cu legea și îndeplinirii obligației de păstrare a documentului contabil. În conformitate cu alineatele (1)-(2) ale secțiunii 169 din Legea contabilității, organizațiile economice trebuie să păstreze documentele contabile care susțin direct și indirect înregistrările contabile.
Date prelucrate
Nume, adresă, adresă de e-mail, număr de telefon.
Perioada de prelucrare a datelor
În conformitate cu alineatul (2) al secțiunii 169 din Legea contabilității, facturile emise trebuie păstrate timp de 8 ani de la emitere.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
În conformitate cu alineatul (1) al articolului 159 din Legea CXXVII din 2007 privind taxa pe valoarea adăugată, emiterea unei facturi este obligatorie și, în conformitate cu alineatul (2) al articolului 169 din Legea contabilității, facturile emise trebuie păstrate timp de 8 ani. [Prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (c) din regulament].
Prelucrarea datelor legate de livrarea produselor
Prelucrarea datelor se efectuează în scopul livrării produsului comandat.
Date prelucrate
Nume, adresă, adresă de e-mail, număr de telefon.
Perioada de prelucrare a datelor
Prelucrarea datelor se efectuează în scopul livrării produsului comandat.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Executarea contractului. [Prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din regulament]
Destinatari și procesatori de date pentru livrarea mărfurilor
Numele destinatarului: (Packeta) Zásilkovna s.r.o.
Sediul social al destinatarului: t Českomoravská 2408/1a, Libeň, 190 00 Praga 9
Adresa de e-mail a destinatarului: privacy@zasilkovna.cz
Site-ul destinatarului: https://www.packeta.com/global
Gestionarea garanției și a cererilor de garanție
În ceea ce privește garanția și drepturile de garanție, trebuie să procedăm în conformitate cu Decretul 19/2014. (IV. 29.) ministrului economiei naționale, care stabilește modul de gestionare a acestor cereri.
Date prelucrate
În ceea ce privește garanția și drepturile de garanție, trebuie să procedăm în conformitate cu Decretul 19/2014. (IV. 29.) Ministrului Economiei Naționale.
În conformitate cu Decretul, trebuie să luăm evidența garanției sau a cererii de garanție care ne-a fost notificată, în care consemnăm:
- numele, adresa și declarația dumneavoastră privind consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră indicate în evidența în conformitate cu decretul,
- numele și prețul de achiziție al obiectului corporal vândut în temeiul contractului încheiat între noi,
- data executării contractului;
- data raportării defectului;
- descrierea defectului;
- dreptul pe care doriți să-l revendicați pe baza garanției sau a dreptului de garanție și
- modul de soluționare a garanției sau a cererii de garanție sau justificarea respingerii dreptului care se intenționează a fi invocat pe baza cererii.
Dacă preluăm produsul achiziționat de la dvs., trebuie să emitem o confirmare de primire, care trebuie să includă următoarele:
- numele și adresa dvs.,
- datele necesare pentru identificarea obiectului;
- data primirii obiectului și
- data la care puteți accepta obiectul reparat.
Perioada de prelucrare a datelor
Întreprinderea este obligată să păstreze înregistrarea înregistrată a garanției sau a cererii de garanție depuse de consumator timp de trei ani de la obținerea înregistrării și să o prezinte la cererea autorității de control în această privință.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Temeiul juridic al prelucrării datelor este respectarea obligațiilor legale prevăzute de Decretul 19/2014 (IV. 29.) a ministrului economiei naționale [alineatul (1) secțiunea 4 și alineatul (1) secțiunea 6] [prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (c) din regulament].
Gestionarea altor plângeri privind protecția consumatorilor
Prelucrarea datelor va fi efectuată în scopul gestionării plângerilor privind protecția consumatorilor. Dacă apelați la noi cu o reclamație, prelucrarea datelor și furnizarea datelor vor fi inevitabile.
Date prelucrate
Numele cumpărătorului, numărul de telefon, adresa de e-mail, conținutul reclamației.
Perioada de prelucrare a datelor
Plângerile consumatorilor sunt păstrate timp de 3 ani în baza Legii privind protecția consumatorilor.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Puteți decide în mod voluntar dacă intenționați să ne trimiteți o plângere, dar dacă faceți acest lucru, suntem obligați să vă păstrăm plângerea pentru o perioadă de 3 ani în conformitate cu alineatul (7) din secțiunea 17/A din Legea CLV din 1997 privind protecția consumatorilor [prelucrarea datelor în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (c) din regulament].
Date prelucrate în legătură cu verificabilitatea consimțământului
La înregistrare, plasarea unei comenzi sau abonarea la newsletter, sistemul IT stochează datele IT legate de consimțământ în scopuri de probă.
Date prelucrate
Data consimțământului și adresa IP a persoanei vizate.
Perioada de prelucrare a datelor
Datorită respectării prevederilor legale, consimțământul trebuie să poată fi verificat ulterior, prin urmare, datele sunt stocate pentru perioada de prescripție ulterioară încetării prelucrării datelor.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Această obligație este prevăzută la articolul 7 alineatul (1) din regulament [prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (c) din regulament]
Prelucrarea datelor în scopuri de marketing
Prelucrarea datelor legate de trimiterea de buletine informative
Prelucrarea datelor se efectuează în scopul trimiterii de buletine informative.
Date prelucrate
Nume, adresă, adresă de e-mail, număr de telefon.
Perioada de prelucrare a datelor
Până la retragerea consimțământului persoanei vizate.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Consimțământul dumneavoastră voluntar acordat operatorului de date prin abonarea la newsletter. [Prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) din regulament]
Prelucrarea datelor legate de trimiterea și afișarea anunțurilor personalizate
Prelucrarea datelor se efectuează în scopul trimiterii conținutului publicitar în conformitate cu gama de interese a persoanei vizate.
Date prelucrate
Nume, adresă, adresă de e-mail, număr de telefon.
Perioada de prelucrare a datelor
Până la retragerea consimțământului dumneavoastră.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Consimțământul dumneavoastră voluntar și separat acordat operatorului de date la colectarea datelor. [Prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) din regulament]
Remarketing
Prelucrarea datelor se realizează ca o activitate de remarketing, activată de cookie-uri.
Date prelucrate
Date prelucrate de cookie-urile definite în notificarea privind cookie-urile.
Perioada de prelucrare a datelor
Perioada de stocare a datelor de către cookie-ul dat. Mai multe informații sunt disponibile aici:
Informații generale despre cookie-uri ale Google:
https://www.google.com/policies/technologies/types/
Informații Google Analytics:
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu
Informații Facebook:
https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Consimțământul dumneavoastră voluntar acordat operatorului de date prin utilizarea site-ului web. [Prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) din regulament]
Cupoane
Prelucrarea datelor se efectuează în vederea desfășurării tombolei.
Date prelucrate
Nume, adresă de e-mail, număr de telefon.
Perioada de prelucrare a datelor
Datele vor fi șterse după închiderea tombolei, cu excepția datelor câștigătorilor, pe care operatorul de date este obligat să le păstreze timp de 8 ani în conformitate cu Legea contabilității.
Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor
Consimțământul dumneavoastră voluntar acordat operatorului de date prin utilizarea site-ului web. [Prelucrarea datelor în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) din regulament]
*Luarea automată a deciziilor*
Scopul procesului decizional automatizat este încheierea și executarea contractului dintre operatorul de date și persoana vizată, rezultatul procesului decizional automatizat va fi verificat de personalul operatorului de date. Persoana vizată are dreptul de a solicita intervenția umană din partea operatorului de date în legătură cu procesul decizional automatizat, de a-și exprima poziția și de a depune o obiecție împotriva deciziei.
Operatorul de date aplică luarea automată a deciziilor în următoarele cazuri:
Reducere obișnuită pentru clienți - logică aplicată: - consecințe cu privire la persoanele vizate: Cod cupon
- logica aplicată: - consecințe asupra persoanelor vizate: Calculator de taxe de livrare în funcție de greutate
- logica aplicată: - consecințe asupra persoanelor vizate: Calculator de taxe de livrare în funcție de valoare
- logica aplicată: - consecințele asupra persoanelor vizate:
Activități suplimentare de prelucrare a datelor În cazul în care operatorul de date intenționează să desfășoare orice activități ulterioare de prelucrare a datelor, acesta va furniza informații prealabile cu privire la circumstanțele reale ale prelucrării datelor (cadrul juridic și temeiul juridic al prelucrării datelor, domeniul de aplicare al datelor prelucrate, perioada de prelucrare a datelor).
Destinatarii datelor cu caracter personal
Activitățile procesatorilor de date pentru stocarea datelor cu caracter personal
Numele procesatorului de date: UNAS Online Kft.
E-mail al procesatorului de date: unas@unas.hu
Sediul social al persoanei împuternicite de operator: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Site-ul web al procesatorului de date: unas.hu
Procesatorul de date efectuează stocarea datelor cu caracter personal pe baza unui contract încheiat cu operatorul de date. Procesatorul de date nu are dreptul de a accesa datele cu caracter personal.
Activitățile procesatorilor de date legate de trimiterea de buletine informative
Numele companiei care operează sistemul de buletine informative: The Rocket Science Group LLC.
Sediul social al companiei care operează sistemul de buletine informative: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 SUA
Adresa de e-mail a companiei care operează sistemul de newsletter: privacy@mailchimp.com
Site-ul companiei care operează sistemul de newsletter: mailchimp.com
Procesatorul de date participă la trimiterea buletinelor informative în baza unui contract încheiat cu operatorul de date. În cursul acestei participări, persoana împuternicită de operator prelucrează numele și adresa persoanei vizate, în măsura necesară pentru trimiterea de buletine informative.
Activitățile procesatorilor de date legate de facturare
Numele procesatorului de date: KBOSS.hu Kft.
Sediul social al procesatorului de date: 1031 Budapesta, Záhony utca 7.
Site-ul web al procesatorului de date: https://www.szamlazz.hu
Procesatorul de date participă la înregistrarea documentelor contabile în temeiul unui contract încheiat în scris cu operatorul de date. În cursul acestei participări, persoana împuternicită de operator prelucrează numele și adresa persoanei vizate, în măsura în care este necesar pentru înregistrările contabile, pentru perioada în conformitate cu alineatul (2) al secțiunii 169 din Legea contabilității și le va șterge imediat după aceea.
Prelucrarea datelor legate de plata online
Numele operatorului de date: Barion Payment Zrt.
Sediul social al operatorului de date: 1117 Budapesta, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.
Site-ul web al operatorului de date: https://www.barion.com/hu/
Numele operatorului de date: Teya Solutions Ltd.
Sediul social al operatorului de date: Third Floor, 20 Old Bailey, Londra, EC4M 7AN, Regatul Unit
Site-ul web al operatorului de date: https://www.teya.com/
Furnizorul de servicii de plată online participă la implementarea plăților online în cadrul unui contract încheiat în scris cu operatorul de date, în scopul căruia se efectuează transferul de date către furnizorul de servicii de plată online în cursul procesului de cumpărare. În cadrul acestei participări, prestatorul de servicii de plată online prelucrează numele și adresa de facturare ale persoanei vizate, precum și numărul și data comenzii, în conformitate cu propria sa politică de confidențialitate. Scopul transferului de date: furnizarea furnizorului de servicii de plată online a datelor de tranzacție necesare operațiunii de plată inițiate la prestatorul de servicii de plată online și legate de achiziție.
Temeiul juridic: executarea contractului încheiat între dumneavoastră și operatorul de date în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulament, care include plata din partea cumpărătorului și pentru care, în cazul plății online, este necesar transferul de date în conformitate cu această secțiune.
ACTIVITĂȚILE PROCESATORILOR DE DATE LEGATE DE SERVICIUL DE ONORARE A MAGAZINULUI ONLINE
Numele procesatorului: WEBSHIPPY Magyarország Logisztikai és Szállítmányozási Kft.
Sediul social al persoanei împuternicite de operator: 2151 Fót, 0221/12.
Scopul prelucrării datelor cu caracter personal de către Procesatorul de date: gestionarea comenzilor, ambalarea Produselor, predarea coletelor către Furnizorul de servicii care efectuează livrarea, gestionarea produselor returnate, emiterea facturilor în numele Operatorului de date. În plus, procesatorul de date permite operatorului de date să înregistreze datele de mai sus în sistemul Webshippy fără limitare de timp.
Categorii de date prelucrate:
Datele clientului necesare pentru facturare și livrare: numele destinatarului (cumpărătorului), adresa de livrare, adresa de facturare (dacă factura este emisă de procesatorul de date în numele operatorului de date), numărul de telefon, adresa de e-mail, datele de achiziție: data, prețul produsului achiziționat, proprietățile produsului, metoda și starea livrării, metoda de plată și stare, suma, ID-ul comenzii, Detalii și note de livrare.
Perioada de prelucrare a datelor cu caracter personal
Operatorul de date instruiește Procesatorul de date să păstreze datele prelucrate timp de 1 an de la îndeplinirea comenzii în Sistemul Webshippy. Sistemul Webshippy permite operatorului de date să înregistreze datele chiar și după expirarea perioadei de păstrare de 1 an în ceea ce privește comenzile care sunt onorate prin intermediul sistemului Webshippy. Operatorul de date poate șterge datele din registru în orice moment după expirarea perioadei de păstrare de 1 an, astfel, Sistemul Webshippy permite operatorului de date să respecte termenele de prelucrare a datelor stabilite de operatorul de date însuși.
Drepturile dumneavoastră în cursul prelucrării datelor
În perioada de prelucrare a datelor, aveți următoarele drepturi în conformitate cu prevederile Regulamentului:
- dreptul de a retrage consimțământul
- accesul la datele cu caracter personal și la informațiile legate de prelucrarea datelor
- dreptul la rectificare
- restricționarea prelucrării datelor,
- dreptul la ștergere
- Dreptul de a se opune
- dreptul la portabilitatea datelor.
Dacă doriți să vă exercitați drepturile, aceasta va implica identificarea dvs., iar operatorul de date trebuie să comunice neapărat cu dvs. Prin urmare, în scopul identificării, va fi necesar să furnizați date cu caracter personal (dar numai datele dumneavoastră deja prelucrate de operatorul de date pot servi drept bază de identificare), iar reclamațiile dumneavoastră cu privire la prelucrarea datelor vor fi disponibile în contul dumneavoastră de e-mail în perioada specificată în această Notificare de confidențialitate privind reclamațiile. Dacă ați fost clientul nostru și doriți să vă identificați în scopul procesării reclamațiilor sau al procesului de gestionare a garanției, vă rugăm să introduceți și ID-ul comenzii pentru identificare. În acest fel, vă putem identifica ca client al nostru. Operatorul de date va răspunde la reclamațiile privind prelucrarea datelor în termen de cel mult 30 de zile.
Dreptul de a retrage consimțământul
Aveți dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor în orice moment, caz în care datele furnizate vor fi șterse din sistemul nostru. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că, în cazul unei comenzi care nu a fost încă onorată, retragerea consimțământului poate duce la imposibilitatea de a finaliza livrarea comenzii dvs. În plus, dacă achiziția a fost deja finalizată, în baza reglementărilor contabile, nu putem șterge data aferentă facturării din sistemele noastre, iar dacă există orice sumă rămasă neplătită de dvs., vă putem prelucra datele chiar și în cazul retragerii consimțământului dumneavoastră pe baza interesului legitim de colectare a creanțelor.
Accesul la datele cu caracter personal
Aveți dreptul de a obține de la operatorul de date confirmarea dacă datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate și, în acest caz, aveți dreptul să:
- obținerea accesului la datele cu caracter personal prelucrate și
- a primi informații de la operatorul de date cu privire la următoarele:
- scopurile prelucrării datelor;
- categoriile de date dumneavoastră cu caracter personal prelucrate;
- informații despre destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le-au fost sau vor fi dezvăluite datele cu caracter personal;
- perioada preconizată de prelucrare a datelor cu caracter personal sau, dacă acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a determina această perioadă;
- existența dreptului dumneavoastră de a solicita operatorului de date rectificarea sau ștergerea datelor cu caracter personal sau restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc sau de a vă opune unei astfel de prelucrări;
- dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere;
- în cazul în care datele cu caracter personal nu sunt colectate de la persoana vizată, orice informații disponibile cu privire la sursa acestora;
- existența unui proces decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri, și, cel puțin în aceste cazuri, informații semnificative despre logica implicată, precum și semnificația și consecințele preconizate ale unei astfel de prelucrări pentru dvs.
Scopul exercitării acestor drepturi poate avea ca scop stabilirea și verificarea legalității prelucrării datelor, prin urmare, în cazul unor solicitări multiple de informații, operatorul de date poate percepe o taxă echitabilă în schimbul furnizării informațiilor.
Accesul la datele cu caracter personal este asigurat de către Operatorul de date prin trimiterea datelor și informațiilor cu caracter personal prelucrate prin e-mail după identificarea dumneavoastră. Dacă v-ați înregistrat, vă oferim acces pentru a vă putea vizualiza și verifica datele personale conectându-vă la contul de utilizator.
Vă rugăm să indicați în solicitarea dumneavoastră că solicitați acces la date cu caracter personal sau informații privind prelucrarea datelor.
Dreptul la rectificare
Aveți dreptul de a obține fără întârziere de la operatorul de date rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vă privesc.
Dreptul la restricționarea prelucrării datelor
Aveți dreptul de a obține de la operator restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică una dintre următoarele:
- acuratețea datelor cu caracter personal este contestată de dvs., pentru o perioadă care permite operatorului de date să verifice acuratețea datelor cu caracter personal, iar dacă datele exacte pot fi stabilite imediat, atunci nu va avea loc nicio restricție;
- prelucrarea datelor este ilegală și vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal din orice motiv (de exemplu, deoarece datele sunt necesare pentru eventuala afirmare a unei reclamații) și solicitați în schimb restricționarea utilizării acestora;
- operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar acestea sunt necesare de către persoana vizată pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unor drepturi în instanță, saudacă v-ați opus prelucrării datelor, dar interesul legitim al operatorului de date poate servi, de asemenea, drept temei pentru aceasta, prelucrarea datelor trebuie restricționată până când se poate stabili dacă motivele legitime ale operatorului de date prevalează asupra motive legitime la care vă referiți.
În cazul în care prelucrarea a fost restricționată, aceste date cu caracter personal, cu excepția stocării, sunt prelucrate numai cu consimțământul dumneavoastră sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unor drepturi în instanță sau pentru protecția drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al unui stat membru.
Veți fi informat de către operatorul de date înainte de ridicarea restricției de prelucrare (cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de ridicarea restricției).
Dreptul la ștergere – dreptul de a fi uitat
Aveți dreptul de a obține de la operatorul de date ștergerea datelor cu caracter personal care vă privesc fără întârzieri nejustificate, în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:
- datele cu caracter personal nu mai sunt necesare în raport cu scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate în alt mod de către operatorul de date;
- vă retrageți consimțământul pe care se bazează prelucrarea și nu există niciun alt temei legal pentru prelucrare;
- vă opuneți prelucrării pe baza unui interes legitim și nu există motive legitime imperative (adică interes legitim) pentru prelucrare,
- datele cu caracter personal au fost prelucrate în mod ilegal de către operatorul de date, în cazul în care acest lucru a fost stabilit pe baza plângerii;
- datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale în dreptul Uniunii sau al statului membru la care este supus operatorul de date.
În cazul în care operatorul de date, pe baza unui motiv legal, a făcut publice datele cu caracter personal și este obligat să șteargă datele cu caracter personal din oricare dintre motivele de mai sus, operatorul, ținând cont de tehnologia disponibilă și de costul implementării, va lua măsuri rezonabile, inclusiv măsuri tehnice, pentru a informa alți operatori de date care prelucrează datele cu caracter personal pe care le-ați solicitat ștergerea de către acești operatori cu privire la orice linkuri la, sau copierea sau reproducerea acestor date cu caracter personal.
Ștergerea nu se aplică în măsura în care prelucrarea este necesară:
- pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare și informare;
- sau respectarea unei obligații legale care necesită prelucrarea în temeiul dreptului Uniunii sau al statului membru la care este supus operatorul de date (prelucrarea datelor în cadrul facturării este unul dintre aceste cazuri, deoarece păstrarea facturii este prevăzută de lege) sau pentru îndeplinirea unei sarcini îndeplinite în interes public sau în exercitarea autorității publice cu care este învestit operatorul de date;
- pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale (de exemplu, dacă operatorul de date are pretenții împotriva dumneavoastră care nu au fost încă îndeplinite sau dacă există un proces de gestionare a reclamațiilor).
Dreptul de a obiecta
Aveți dreptul de a vă opune în orice moment, din motive legate de situația dumneavoastră particulară, prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc care se bazează pe interese legitime. În acest caz, operatorul de date nu va mai prelucra datele cu caracter personal, cu excepția cazului în care acesta demonstrează motive legitime convingătoare pentru prelucrare care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanei vizate sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unor drepturi legale.
În cazul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate în scopuri de marketing direct, aveți dreptul de a vă opune în orice moment prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc pentru un astfel de marketing, care include crearea de profiluri în măsura în care este legată de un astfel de marketing direct. În cazul în care vă opuneți prelucrării în scopuri de marketing direct, datele cu caracter personal nu vor mai fi prelucrate în astfel de scopuri.
Dreptul la portabilitatea datelor
În cazul în care prelucrarea datelor este efectuată în mod automat sau dacă gestionarea datelor se bazează pe consimțământul dumneavoastră voluntar, aveți dreptul de a solicita operatorului de date datele pe care le-ați furnizat operatorului de date, pe care operatorul de date le va trimite în format xml, JSON sau csv la dispoziția dumneavoastră și, dacă acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic, puteți solicita operatorului de date să transmită datele din acest formular unui alt operator de date.
Luarea automată a deciziilor
Aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii care se bazează exclusiv pe prelucrarea automată (inclusiv profilin) și care produce efecte juridice care vă privesc sau vă afectează în mod semnificativ în mod similar. În aceste cazuri, operatorul de date va implementa măsuri adecvate pentru a proteja drepturile și libertățile și interesele legitime ale persoanei vizate, cel puțin dreptul de a obține intervenția umană din partea operatorului, de a-și exprima punctul de vedere și de a contesta decizia.
Cele de mai sus nu se aplică în cazul în care decizia:
- este necesar pentru încheierea și executarea contractului dintre dumneavoastră și operatorul de date;
- este autorizat de dreptul Uniunii sau al statului membru la care se supune operatorul și care stabilește, de asemenea, măsuri adecvate pentru a vă proteja drepturile, libertățile și interesele legitime; sau
- se bazează pe consimțământul dumneavoastră explicit.
Raportarea către Sistemul de înregistrare a protecției datelor
În conformitate cu Legea privind confidențialitatea, operatorul de date trebuie să raporteze anumite activități de prelucrare a datelor către sistemul de înregistrare a protecției datelor. Această obligație de raportare a încetat la 25 mai 2018.
Măsuri de securitate a datelor
Operatorul de date declară că a luat măsuri de securitate adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal împotriva accesului neautorizat, modificării, transmiterii, dezvăluirii, ștergerii sau distrugerii, precum și împotriva distrugerii și deteriorării accidentale, precum și împotriva inaccesibilității din cauza modificărilor tehnologiei utilizate.
Operatorul de date va face tot posibilul în limitele capacităților sale organizaționale și tehnice pentru a se asigura că procesatorii săi de date iau, de asemenea, măsuri adecvate de securitate a datelor atunci când lucrează cu datele dumneavoastră cu caracter personal.
Remedii
În cazul în care, în opinia dumneavoastră, operatorul de date a încălcat o prevedere legală referitoare la prelucrarea datelor sau nu a îndeplinit niciuna dintre solicitările dumneavoastră, atunci, pentru a pune capăt presupusei prelucrări ilegale a datelor, puteți iniția procedura de investigare a Autorității Naționale Maghiare pentru Protecția Datelor și Libertatea Informației (adresa poștală: H-1363 Budapesta, Pf. 9., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, numere de telefon: +36 (30) 683-5969 +36 (30) 549-6838; +36 (1) 391 1400).
De asemenea, dorim să vă informăm că, în cazul unei încălcări a prevederilor legale privind prelucrarea datelor sau dacă operatorul de date nu a îndeplinit niciuna dintre solicitările dumneavoastră, puteți intenta un proces civil împotriva operatorului de date în instanță.
Modificarea politicii de confidențialitate
Operatorul de date își rezervă dreptul de a modifica aceste informații de gestionare a datelor într-un mod care să nu afecteze scopul și temeiul juridic al prelucrării datelor. Prin utilizarea site-ului web după intrarea în vigoare a modificării, acceptați Notificarea de confidențialitate modificată.
În cazul în care operatorul de date dorește să efectueze o prelucrare ulterioară a datelor în legătură cu datele colectate într-un alt scop decât cel al colectării acestora, vă va informa, înainte de a începe orice prelucrare ulterioară a datelor, cu privire la scopul prelucrării datelor și la informațiile următoare:
- perioada preconizată de prelucrare a datelor cu caracter personal sau, dacă acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a determina această perioadă;
- existența dreptului dumneavoastră de a solicita operatorului de date accesul, rectificarea sau ștergerea datelor cu caracter personal sau restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal care vă privesc sau de a vă opune unei astfel de prelucrări în cazul prelucrării datelor pe motive de interes legitim sau de a solicita asigurarea portabilității datelor în cazul prelucrării datelor pe motive de consimțământ sau relație contractuală;
- în cazul prelucrării datelor pe bază de consimțământ, vă puteți retrage consimțământul în orice moment,
- dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere;
- dacă furnizarea datelor cu caracter personal se bazează pe legislație sau pe o obligație contractuală sau este o condiție prealabilă pentru încheierea unui contract, precum și dacă sunteți obligat să furnizați date cu caracter personal și ce posibile consecințe poate avea nefurnizarea datelor;
- existența unui proces decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri, și, cel puțin în aceste cazuri, informații semnificative despre logica implicată, precum și semnificația și consecințele preconizate ale unei astfel de prelucrări pentru dvs.
Prelucrarea datelor poate fi începută numai ulterior și, în cazul prelucrării datelor pe bază de consimțământ, consimțământul dumneavoastră va fi, de asemenea, necesar pentru prelucrarea datelor, în plus față de furnizarea informațiilor de mai sus.